NUNS: Novi napad na Info Vranjske

Nezavisno udruženje novinara Srbije obaveštava javnost i nadležne organe da su novinari portala Info Vranjske ponovo izloženi uvredama i pretnjama i da strahujemo da su im bezbednost i sloboda rada i izražavanja ozbiljno ugroženi.

U saopštenju FK Mineralac iz Vranjske Banje portal Info Vranjske nazvan je “antisrpskim” i “antidržavnim”, a novinar Slavomir Kostić “dežurnim idiotom” i “pacovom”, a potom je na igralištu ovog kluba u Banji okačen transparent sa natpisom “Kostiću smeće, Mineralac ti nikada reket plaćati neće”.

Podsećamo, u julu je urednik portala Saša Stojković u saopštenju lokalnog odbora vladajuće Srpske napredne stranke nazvan “ljudskom gnjidom”, “lenjivcem”, “svinjom” i “albanskim plaćenikom”, a negativnom kontekstu je pominjana i njegova porodica.

Redakcija portala Info Vranske smatra da i iza poslednjeg napada stoje visoki funkcioneri SNS-a, jer je nesumnjiva njihova veza sa FK Mineralac, i zahteva da se o ovom pritisku i napadu izjasne lokalno tužilaštvo, policija i ombudsman.

Od nadležnih organa očekujemo da istraže sve okolnosti nemilog događaja, a NUNS će o slučaju i podnetoj prijavi informisati i Stalnu radnu grupu za bezbednost novinara, kao i međunarodne asocijacije novinara i medija.

Podsećamo da su profesionalni i nezavisni novinari sve češće izloženi pritiscima, pretnjama i fizičkim napadima, o čemu najbolje govori podatak da smo od početka godine u našoj bazi napada na novinare zabeležili 147 incidentnih događaja prema novinarima, a od toga 27 napada, 39 verbalnih pretnji, devet pretnji i napada na imovinu, i 72 pritiska.

NUNS, 22. septembar 2020. godine

Komentari

MAMOOOO VREDJALI SU ME NA INTERNEEET

Kada neko ko je moralno nizak, bezvredan, a uredjuje društvo, odnose, ukazuje na moralne vrednosti koje i ne poseduje onda nam se dešava ovo! Obraz, čast i poštenje ostaju za navek i ne posrću, a slina pada pod silom zemljine teže.
Bilo je i težih vremena, ljudi, odnosa, pa isti su sada večna prošlost. Ne bi da budem sličan onima koji se bave rijaliti konverzacijom, čija misao doseže do misli nekog vodje, nekog koji već sada pravi planove gde bi za koju godinu kada i ova vlast bude prošlost!
Doživeti pa videti i reagovati!
Možda je novinar SK nepodoban, lažovčina, manipulator ali za sve postoji sud i dokaz. Dokaz!
Ljudima je lako zabaviti ih, još iz stare Grčke beše leba i igara, ali...ne shvataju da je narod izigrano gladan!
A obraz!?
Šta li to beše?

Napred Vranjske. Mora da vas napadaju kad pišete istinu o ovim nepismenim SNS koji znaju samo da kradu gledaju sebe ugrađuju se, meste se u fotelje zaposle sve svoje nepismene nesposobne. Pokradose i unistise sve,

Što više napadate Vranjske to je veći dokaz da pišu istinu.
Stvarno ste ograničeni, šta drugo da vam kažem!

Sve je to maslo Zokčeta!

Najnovije vesti

Rušenje SLOBODE kao SAVAMALA »

Na primeru rušenja bioskopa „Sloboda“ u Vranju može se jasno ustanoviti pogubno delovanje Vučićeve ideologije koje je pr...
ZutoCvece