NS: Vlast da pomogne ugostiteljima

Narodna stranka Vranje izdala je saopštenje povodom najnovijih mera Vlade Srbije u cilju sprečavanja epidemije virusa COVID 19 koje stupaju na snagu u petak 4. decembra, a koje propisuju da će ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti moći radnim danima da rade samo do 17 h, a vikendom neće moći da rade uopšte.

Saopštenje prenosimo u celini.

- Gradski odbor Narodne stranke Vranje smatra da lokalna vlast mora da izađe u susret i pomogne vranjskim ugostiteljima.

S obzirom da su tokom čitave 2020. godine ugostitelji konstantno zahvaćeni merama Vlade i Kriznog štaba, smatramo da su isti u nezavidnoj situaciji i u znatno nepovoljnijem položaju u odnosu na ostale grane privrede koje mogu nesmetano da rade.

Mnogi od njih se pitaju da li će uopšte i moći da rade nakon ogromnih finansijskih gubitaka koje su pretrpeli i koje još uvek trpe jer su u nemogućnosti da prihoduju dok im se obaveze i dugovi gomilaju.

Zbog svega navedenog, Gradski odbor Narodne stranke Vranje apeluje na gradsku vlast da uzme u obzir ove probleme vranjskih ugostitelja i predlaže da ih oslobodi plaćanja zakupa zauzeća javne površine za bašte, za nastupajuću 2021. godinu.

Takođe, očekujemo da će i država imati obzira prema ugostiteljima iz cele Srbije i da će im obezbediti adekvatnu novčanu pomoć za gubitke koje će pretrpeti primenom ovih mera, jer ugostitelji sami, bez pomoći države neće moći da se izbore sa novonastalom situacijom – kaže se u saopštenju potpisanom sa Narodna stranka Vranje.

NIV

Komentari

Ne moraju oni nista da mi pomognu. A za porez cemo se cuti. Pozdrav

Treba pomoci naravno,otvoriti knjige pazara do prosle godine u ovo vreme i videti koliko je ko imao uplate pazara (prometa) od 17h do kraja radnog vremena, vikendom i nadoknaditi im tu sume

Najnovije vesti

ZutoCvece