NOVOGRADNJA STOPAMA KOŠTANE: Radnici traže izmirenje DUGOVA

Više od 200 radnika ugašenog građevinskog preduzeća GPDS «Novogradnja» u Vranju potražuju od države na ime neisplaćenih plata preko 40 miliona dinara, saznaju InfoVranjske od radnika u ovoj građevinskoj firmi.

„Novogradnja» je svojevremeno imala skoro 600 radnika, u stečaj je ušla krajem 2010. godine, pa je više od 200 radnika podnelo tužbe za neisplaćene plate, budući da im preduzeće pojedinačno duguje od 60.000 do 100.000 dinara bez kamata.

- Kako je od pravosnažnih presuda prošlo preko šest godina, to je dug narastao na više od 200.000 dinara po radniku - navodi bivši radnik ove firme, sagovornik InfoVranjskih.

Novica Mitić, koordinator Ujedinjenih sindikata Srbije za Pčinjski okrug, radnik nekadašnje «Novogradnje», najavljuje da oštećeni radnici neće sedeti skrštenih ruku i do u nedogled čekati da se država smiluje i isplati im potraživanja po osnovi pravosnažnih sudskih presuda.

- Kao i ostali radnici i ja imam pravosnažnu sudsku presudu za svoje potraživanje prema «Novogradnji» koje je s kamatom već dostiglo 200.000 dinara, zato ćemo se organizovati i po ugledu na radnike nekadašnje «Koštane» krenuti u proteste - nagoveštava Mitić.

Po njegovim rečima, «nije isključeno da se radnici «Novogradnje» pridruže radnicima «Koštane» na njihovom protestu ispred zgrade Skupštine Grada Vranja koji su najavili za petnaestak dana».

- Nema mesta čuđenju, u pitanju je radnička i sindikalna solidarnost, a muke svih radnika su iste u uslovima surovog kapitalizma kakav je inaugurisan u Srbiji - objašnjava Mitić.

S. Kostić

Komentari

Novice, Novice. Ovo je drugo vreme, nema više Miže Stojanovića pa da radiš šta hoćeš. Tvoje mesto je tamo gde je tvoj duhovnik Pahomije. daj novice pusti mlađe. prošlo je tvoje vreme Če Gevare. Nemoj u tvojim starim danima kada trebaš da se baviš poljoprivredom. e moj Novice, Novice eto vranjske ti daju malo prostora. Šta će i ti imaš dušu

Najnovije vesti

MUP: Pali i prodavac i kupci »

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su Vranjanca I. S. (1978), zbog postojanja osnova sumnje d...
ZutoCvece