Novo (partijsko?) ZAPOŠLJAVANJE U GIMNAZIJI, a po zakonu!

Gimnazija «Bora Stanković» u Vranju preuzela je profesorku iz OŠ «Svetozar Markovic» za posao u školskoj biblioteci sa punim radnim vremenom po diktatu vlasti, iako u ovoj srednjoj školi ima profesora sa nepunim radnim vremenom, saznaju InfoVranjske.

- Radi se o profesorki engleskog jezika Jeleni Mihajlović, «slučajno» supruzi Predraga Mihajlovića iz Odeljenja Ministarstva prosvete, koja je «preuzeta» iz Šeste škole i uhljebljena u Gimnaziji, u biblioteci ove vranjske srednje škole - navodi sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «ovim potezom naneta je nepravda profesorima Gimnazije koji su bez punog fonda časova».

- Najmanje troje profesora nemaju puno radno vreme, među njima i profesorka srpskog jezika, ali je rukovodstvo Gimnazije prešlo preko toga kako bi supruga funkcionera u Odeljenju Ministarstva prosvete došla do radnog mesta - objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

InfoVranjske su direktorki Gimnazije Suzani Mišić Stanković poslali mejl sa pitanjem da li je tačno da je Gimnazija preuzela profesorku engleskog jezika iz Šeste škole da radi u biblioteci Gimnazije, i zašto je to urađeno ako se zna da ima nekoliko profesora sa nepunim radnim vremenom?

- Preuzimanje radnika je urađeno u skladu sa ZOOSOV, imajući u vidu radno angažovanje zaposlenih, kao i njihov status, tako da bi odgovor na vaše pitanje bio da je sve urađeno u skladu sa Zakonom i da su profesori koji su u sistemu sa punim radnim vremenom - kaže se u odgovoru direktorke Gimnazije Suzane Mišić Stanković.

Portal InfoVranjske neće komentarisati poprilično amorfan odgovor direktorke Gimnazije koji ne daje objašnjenja navedenih kategorija poput «sistema», niti navodi detalje termina «radno angažovanje», već prepušta čitaocima da sami donesu odgovarajuće zaključke o slučaju «preuzete» supruge funkcionera Odeljenja Ministarstva prosvete!

O izostavljanju imena «preuzete» profesorke od strane direktorke Gimnazije, ili, ne daj Bože, pominjanja imena njenog supruga, neka komentarišu naši cenjeni čitaoci!

S. Kostić

Komentari

Није тачна информација, радим у школи и тај податак који сте изнели није тачан,колегинице које имају непуну норму нису у систему , напокон да библиотека у Гимназији добије праву особу за тај читалачки фонд, а сада нико никог не може да запосли на тај начин , како сте написали, то је сувишно јасно у МПС.

Laz....nema novih zaposljavanja u skolama, ovo je sigurno preuzimanje....

A Gordana je još jedna nepismena profesorka elitne škole... Ima sve preduslove da bude direktorka!!! Možda je bilo tehnoloških viškova, ali možda su preko noći prestali da to budu...Ne se znaje, Zare igra!!!

Ozna sve dozna, ali je za neke kasno da budu gde zele.Vozdra!

A ,direktorka da vam ne rade iza ledja...u perspektivi, za tili cas eto nove direktorke...nema veze sto ste skoro opet postavljeni...Mutna su vremena. Razmislite ali nema vajde...ako je to plan , bice i realizovan!

To li je zena od onog sto kad Kostunica bese premijer dobi drzavni stan od 80 kvadrata? Mutko su ga zvali.

Na srecu,nikakav pedagog,ucenici nisu voleli njene casove,smetalo joj je kada deca kaslju,kada nose masne i rajfove,bolje sto su je zavukli u biblioteku.

Sledece zaposljavanje je na naplatnoj rampi na novom autoputu a bice zaposljen suprug glavne sestre Zdravstvenog centra Jasmine Ristic. Taj covek koji ima dosije u policiji zbog svercovanja bataka. Ovo je vise sramota sta radi ovaj Bulatovic. To je tacna informacija, zivi bili pa videli.

Ovo je sramota za gimnaziju kao ustanovu...direktorka je pokazala svoje pravo lice, ona je u SPS muza uclanila u SNS tako da se pokrila sa svih strana i onda moze da radi prljave radnje koliko joj volja. Sramota Suzana sta ti radis a ovamo glumis neku finocu i postenje. Zaposlila si suprugu od Pedje jednog obicnog mumunjka koji je pored kuce od 300m2 pre par godina uzeo stan od drzave na prevaru i na jedan perfidan nacin. Inace njegova supruga je daleko od nekoga ko moze da vazi za kvalitet i u njenoj oblasti a kamo li u bibliotekarstvu. To sto iznosite je cista laz. Pored toga si najurila sina iz finansijske sluzbe od bivseg direktora Dragana Slonceta koji je umnogome pomogao tebi da postanes direktor a moguce i da te je zaposlio. I ti mu sada vracas tako sto njegovog sina na nagovor republicke prosvetne inspektorke Danijele otpustas posle nekoliko godina provedenih u skoli i primas njenog bivseg radnika iz Stubla gde je bila direktor skole. Neka ti Suzana sluzi na cast sve ovo sto radis sa ovim losim ljudima ali veruj mi docice sve na naplatu kad tad.

Све је дозвољено!
Самовоља ситних душа локаалних моћника је постала толико свакодневна да људи више и не обраћају пажњу. Они постављају директоре-послушнике и строго контролишу запошљавање и у свим школама. Зато и нема заинтерасованих за место директора у гимназији и медицинскпј школи, јер прави просветни радник не може да буде марионета и то бахата марионета.
И тако је директорка гимназије систематично решила проблеме свих технолошких вишкова у Пчињском округу, па сада за сваки школски предмет има по 5 – 6 и више професора са непуним радним временом

Строго контролисано запошљавање по избору моћника
Све је дозвољено!
Самовоља ситних душа локаалних моћника је постала толико свакодневна да људи више и не обраћају пажњу. Они постављају директоре-послушнике и строго контролишу запошљавање у школама и Јавним предузећима. Зато и нема заинтерасованих за место директора у гимназији и медицинскпј школи, јер прави просветни радник не може да буде марионета и то бахата марионета.
И тако је директорка гимназије систематично решила проблеме свих технолошких вишкова у Пчињском округу, па сада за сваки предмет има по 5 – 6 професора са непуним радним временом.

Najnovije vesti

ZutoCvece