NOVI SINDIKAT: Veličković potvrdio da je stanje u zdravstvu poražavajuće

Novi sindikat Zavoda za javno zdravlje u Vranju, saopštio je danas da je v.d. direktora Zdravstvenog centra (ZC) Dragan Veličković „potvrdio konstatacije“ tog sindikata „o poražavajućem stanju zdravstva u Vranju“.

„On je za to stanje možda našao i bolji izraz od nas - „crna tačka zdravstvenog sistema zemlje“.

Sve ostalo što je izneo, svelo se na niz neistina.

Pokušao je da se opravda, a podaci ga uveliko demantuju, pa javnosti duguje konkretne odgovore.

Kako je iznos blokade narastao skoro pet puta za vreme njegove vladavine (100 miliona u odnosu na oko 20 miliona dinara) i kako su dugovanja od oko 700 miliona, koje je zatekao, narasla na 1,1 milijardu dinara, kako je izjavio“, navode iz Novog sindikata.

NOVI SINDIKAT ZZJZ: Poslednji čas za spas vranjskog zdravstva

Umesto iznošenja konkretnih mera koje će preduzeti, dodaje se, „Veličković se bavi verbalnom gimnastikom“.

„Kaže kako „crna tačka zdravstvenog sistema zemlje“ funkcioniše normalno i da „pacijenti ne treba da brinu“, jer će ga oni koji su ZC i zacrnili, odvesti u svetlu budućnost“, navode sindikalci.

Svojim izjavama, nastavljaju u saopštenju, „pokazao je totalno nepoznavanje hijerarhije u funkcionisanju zdravstvenog sistema“.

„Ne razlikuje savetodavnu i koordinativnu funkciju područnog ZZJZ u odnosu na sopstvenu odgovornost, odnosno rukovodilaca lokalnih zdravstvenih ustanova.

Pozivamo ga da odmah prestane sa torturom prema zaposlenima koji dolaze kod nas po savete radi zaštite svog ličnog i profesionalnog integriteta“, navode iz Novog sindikata.

VELIČKOVIĆ: Dr Jovica Stojanović širi neistine

Iz ove sindikalne organizacije reaguju i na omalovažavanje sindikata.

„Zbog Veličkovićevih izraza „minorni“, „nazovi sindikat“, želimo da upoznamo javnost da smo mi kolektivni član Novog sindikata zdravstva Srbije, koji broji oko 14.000 članova, što čini oko 13 odsto zaposlenih u zdravstvu Srbije“, obrazlažu.

Predsednik ovog sindikata u Vranju Jovica Stojanović, u vezi sa „opaskama lične prirode“, poručio je Veličkoviću saopštenjem da neće da odgovara, jer to „nije njegov nivo opštenja“

„Te opaske su odraz primitivizma jednog frustriranog čoveka“, naveo je Stojanović u odgovoru Veličkoviću.

R.V.

Komentari

Sve pravo receno...i na mestu,treba pitati zaposljene u bolnici i u domu zdravlja u kojim uslovima rade

Na stomatologiji primljena osoba sa zavrsenom skolom za zubnog tehnicara, a konkurs bio raspisan za stomatolosku sestru!

Da ste ovog coveka pustili da radi svoj posao umesto sto ste mu non stop vi politicari i neznalice postavljali nogu od vranjskog zdravstva bi nesto i bilo.Covek je radio u Saveznom ministarstvu zdravlja kao savetnik i ucio bg-strucnjake kako se organizuje zdravstvo te ne moze u jedno Vranje.Cim je skoro preuzeo ZZJZ odmah ga je podigao na noge ali vi ste gomila praznoglavaca koja ne ume da iskoristi potencijal i znanje ovog coveka..Niste mogli da se smirite dok ga niste smenili i to takvi strucnjaci- jedan ljubitelj alkohola i novca a drugi ljubitelj novca i novca.I to zato sto vasim rodjakama nije hteo da daje pozitivna misljenja oko specijalizacija .Kad pomislim kakve "velicine "blate ovog coveka dodje mi da se ispovracam.

Najnovije vesti

Ode i SREĆKO?!!! »

Srećko Pejković, načelnik Pčinjskog okruga, nalazi se pred smenom sa te funkcije, saznaju Info Vranjske.Pejković, inače...
ZutoCvece