Novi milioni za URBANIZAM

Grad Vranje potpisao je sa Urbanizmom ugovor o realizaciji projekta izrade tehnčke dokummentacije za izgradnju nekog budućeg multimedijalnog biznis centra u prostorijama sadašnjem novog Doma kulture.

Projekt će biti finansiran sredstvima Kancelarije Ujedinjenih Nacija za projektne usluge (UNOPS) i vredan je 6,28 miliona dinra.

Posao Urbanizma je da napravi idejno rešenje budućeg izgleda Doma kulture, u kome su sada smešteni Galerije Muzeja i Radničkog, RTV Vranje, SNS, Biblioteka i više manjih organizacija.

Urbanizam je posao dobio u otvorenom postupku, posle propasti javne nabavke koju je grad raspisao još početkom aprila ove godine.

Čitava ova priča zanimlljiva je iz više razloga, a jedan od njih je to što će Urbanzam u posao da uđe u saradnji sa preduzećem „Vik“ iz Vranjske Banje, koje predstavlja Srđan Spasić, inače dugogodišnji socijalista i radnik Direkcije.

Dalje, Urbanizam, na čijem je čelu Branimir Stojančić (SPS), već drugi put zagriza poveliki komad naprednjačkog kolača, posle sedam miliona koje će sukcesivno skidati sa računa Parking servisa.

Dalje, dogovor između Grada i Urbanizma nije mogao biti postignut sve dok sa mesta člana komisije koja je o čitavom slučaju odlučivala nije pomeren Ljubiša Stojanović Dugi, skoro smenjeni načelnik gradskih finansija.

Zanimljiva je i činjenica da je Grad već dodelio ugovor Urbanizmu po javnoj nabavci 404-36/20119-07/1, ali je svojom odlukom od 10. maja odlučio da ne potpiše ugovor sa Urbanizmom a njegovu ponudu za čitav posao proglasi „neprihvatlljivom“, kako piše u odluci.

Posle svega, preskočena je javna nabavka kao suviše komplikovan mehanizam, a sa Urbanizmom se krenulo u direktno pregovaranje.

I eto, odoše milioni na drugu stranu od planirane. Pa sad, kako će?

SSB

Komentari

Sad je jasno zasto su bile smene, sad nesme niko da protivreci a denzi i djosa su tu bez brige bice za dzepove, sljmovi

Evo zasto je Ljuba smetao, tako mu i treba kad nije krao

Mnogo je znači bilo razloga za smenu Načelnika javnih nabavki... sd ni je jasno malo bolje. Pa kad je pošten, ako mu je

Najnovije vesti

Drugi protest SLOBODARSKOG VRANJA »

U Vranju je u petak održan drugi po redu protest građana zbog celokupne situacije u zemlji. Protest je počeo pred značaj...

TOP SOFA: PANIKA zbog korone »

Priča koja sledi dolazi iz „Top sofe“ i njene fabrike u Bunuševcu, ali se može odnositi na bilo koju vranjsku, pa i srps...
ZutoCvece