Nove TEŠKE OPTUŽBE protiv Stojadina STANKOVIĆA

Protiv Stojadina Stankovića, predsednika Osnovnog suda u Vranju, podneta je druga krivična prijava, ovog puta Republičkom javnom tužilaštvu zbog osnova sumnje da je izvršio krivična dela povreda tajnosti postupka i kršenje zakona od strane sudije.

U obrazloženju prijave navodi se da je predsednik Osnovnog suda u Vranju Stojadin Stanković, na osnovu zahteva Poreske uprave, Filijala Vranje, nezakonito omogućio neposredan uvid u sudske predmete u periodu od 1. januara 2016. do 31. januara 2018. godine.

Od ukupnog broja sudskih predmeta, kojih je bilo 18.645, Stanković je poreskim inspektorima omogućio neposredan uvod u čak 5.200 sudskih predmeta i to po godinama, u 2016. 1.268 predmeta, u 2017. 2.366 i 2018. 1.566 predmeta.

Posebno je indikativno što je Stanković poreskim inspektorima omogućio uvid u četiri predmeta u kojima je advokat Blagoje Stošić zastupao stranku u parničnoj i krivičnoj materiji, a da se u jednom od tih predmeta radilo o maloletnom licu.

Republičko javno tužilaštvo je preko Apelacionog javnog tužilaštva u Nišu krivičnu prijavu protiv Stojadina Stankovića dostavilo Višem javnom tužilaštvu u Vranju i o tome obavestilo podnosioca krivične prijave.

O podnetoj krivičnoj prijavi protiv Stojadina Stankovića, predsednika Osnovnog suda u Vranju, obavešten je Visoki savet sudstva u Beogradu zbog pretpostavke da će Stanković ponovo konkurisati za predsednika Osnovnog suda u Vranju.

S. Kostić

Komentari

A Dragana Ilic Markovic cuti, zajedno prave mahinacije sa Dine-Sidu, sad treba da ga postavi za vf, u nju i njega treba da spuste u zgradu niže na po jedno 2-3 godine

AUUUUUU,PA NE LI RECE DA SE NE MESAS U RAD SUDIJA,SMENITE GA AMAN VISE...

Ocigledno da je borba za mesto predsednika Osnovnog suda u Vranju pocela. Evidento je da se sad podnose prijave protiv Stojadina kako bi se on srozao a drugi istakli, obzirom da radom, postenjem ..., se nisu sigurno istakli do sada.

Najnovije vesti

ZutoCvece