NOVE MERE: Radnje samo do 15 časova, jedan kupac na deset kvadrata

Gradsko veće Vranja donelo je odluku o novom radnom vremennu radnji po gradu, a na preporuku Kriznog štaba.

Ovom odlukom se, tokom vanrednog stanja, ograničava radno vreme u maloprodajnim objektima tako što će prodavnice raditi od 07 do 15 časova, a nedeljom od 08 do 15 časova, znači sat manje nego do sada.

Uz ovo, dooneta je i odluka da radnje mogu raditi nedeljom od 04.00 do 07.00 časova isključivo za građane starije od 65 godina, što znači da će prodavci, nekako apsolutno nelogično, nedeljom morati da prave pauzu između sedam i osam časova, kada ne smeju da rade.

- Rad logističkih centara i snabdevanje objekata može da se obavlja celodnevno u skladu sa procedurama koje definišu kretanje lica i posebne radne naloge za zaposlena lica. Trgovac može, u skladu sa navedenom preporukom, da samostalno odredi radno vreme u navedenim vremenskim intervalima. Takođe, broj potrošača u maloprodajnim objektima može biti jedan potrošač na 10 kvadratnih metara uz poštovanje opštih mera prevencije i fizičke udaljenosti - kaže se u saopštenju vlasti.

SSB

Komentari

Zasto se ljudima ne omoguci da trguje bar do 16:30h da imaju vreme da kupe svi koji rade do 15:00h
???
Kako mislite da sprecite nesti ako ljude ostavite gladne i bez osnovnih namernica
Samo gledate kako da se dodvorite centrali iz Bg
Sramota je to sto radite
Pustite narod da ima mogucnosti da ima uslova da kupi nesto do 16:30h za kucne potrebe
I dajte izvadite spisak svih koji su se svrckali za 8.mart po beli svet i prvo njih testirajte.
Kad njih resite nece biti vise zarazenih
Ona ne nica u Vranje nego su tajkuni doneli zarazu u Vranje

Prvo, kako da prodavnice na lokalu rade do 16h30m a policijski čas kreće od 17h u čitavoj zemlji? Prodavačice li treba da lete sa helikopter kući ako ne žive u blizini?
Drugo, koliko znam imate bar jedan neradni dan u nedelji (ako ne i dva) pa trgujte tad do mile volje (u danu kad ste slobodni). Najbolje je da se, kada već ulazite u prodavnicu, uzme roba makar za nedelju dana - a ne ovako svaki dan posle posla pravo u radnju po 2-3 sitnice... tako se povećava verovatnoća da sem robe pokupite i virus čekajući u redu na kasi...

Naposletku, stanje je vanredno, ne kenjkajte kao bebe već uključite mozak i organizujte se bolje - samo pškate i letite ko muve bez glavu... Ako neko ne zna šta mu sve treba u kući za nedelju dana taj je nezreo čovek! Teško nama ako nam je nabavka namirnica nerešiv problem!

Ko će da kontroliše sprovođenje naredbe po marketima gde svi moramo da idemo? Ko će da meri kvadrate i broji kupce? U gradu samo prodavnice rade a policija, inspekcija, komunalna ili ko već treba ni da zaviri! Haos, gužva... kupci duvaju jedni drugima u lice, kašlju, kijaju... kad hoće da kupi jedan proizvod obavezno ispipa SVE na polici...
A šta mogu jadne prodavačice kad je gazdama i šefovima samo pazar bitan pa nek svi pocrkamo!!!

Džukele na vlasti slušajte. Zatvarajte ulicu po ulicu i izvršite dezinfekciju ulica i trotoara inače smo gotovi. Zato ste i birani. Ako ne znate odstupite ima u gradu ko zna kako se radi. Hitno rešite kanalizaciju na Vranjskoj reci ispod mosta u ulici Bore Stankovića inače ide zaraza.

Kamo za vranjski penzioneri paketi ko u Beograd. Ne li gi je sramota ovija nasi na vlast

Bravo Bane, ti si car...a kako taj trgovac koji je radio do 16i30h za pola sata dopuni radnju i sredi sve, da sada nepisem kako se ostavlja radnja za prvu smenu oni koji to rade znaju, i ode kuci do 17h. Nekima nece biti dovoljno i po ceo dan da se radi, jer mi smo prokleti narod, a pre svega nevaspitan i bezobrazan...

Najnovije vesti

ZutoCvece