Nova priznanja za FRENKIJA i DANICU

Danica Mirić, novinarka i Slađan Stojanović, snimatelj Dopisništva RTS iz Vranja, osvojili su nova priznanjaima za svoja filmska ostvarenja.

Ovoga puta priznanja su stigla iz Velike Plane, sa 13. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma „Zlatna buklija“.

Na ovom festivalu nagrada „Grand pri“ za produkciju pripala je Radio Televiziji Srbije, a među nagrađenim filmovima te produkcije bila su i dokumentarna ostvarenja Danice Mirić i Slađana Stojanovića.

Reč je o filmovima pod naslovima „Dejan“ i „Vladimir“ koji su već osvajali nagrade na festivalima dokumentarnog filma.

Podsetimo, film „Vladimir“ Danice Mirić je priča o Kubancu Kastilju Gamboi iz Prihvatnog centra u Preševu, koji portrete slika na neobičnim površinama.

Ostvarenje „Dejan“ Slađana Stojanovića je priča o Dejanu Škariću, svešteniku Srpske Pravoslavne crkve, koji pored svog posla u Eparhiji ima i drugo zanimanje – on je ragbi trener i igrač.

R. Irić

Komentari

Pa zar se o ovom popu snimaju filmovi! Kad sam ga jednom u gradskoj crkvi pitao nesto samo sto me nije izbacio, bio je izuzetno drzak i bezobrazan kao da sam ne znam sta uradio! Pozalio sam se drugaru koji stalno ide u crkvu a sta mi je sve on rekao za njega, nije za komentare! Decko je cudan kako on moze da bude pop nije mi jasno!

Bas je neki pop ne zna da peva i da odrzi liturgiju.

Jadna li si crkvo

Poslednja vremena

Bravo momce. Ti si nasao svoj put . Skroman i vredan. Samo napred

Najnovije vesti

ZutoCvece