NOVA KRIZA: Urbanizam postaje Urbanizam za izgradnju!

Gradsko veće potvrdilo je pisanje Info Vranjskih o osnivanju praktično novog javnog preduzeća.

Pošto je to u praksi nemoguće, pribeglo se mogućem, pa je Veće odlučilo da se od sada „Zavod za urbanizam" postati „Urbanizam i izgradnja grada Vranja".

Prave namere vlasti pokušala je da sakrije portprolka Veća Zorica Jović, koja je na konferenciji za novinare izjavila da je „reorganizaciju preduzeća uslovio novi zakon o javnim preduzećima“.

- U skladu sa tim Gradsko veće usvojilo je i izmene odluke o osnivanju JKP ,,Parking servis" i JP ,,Vodovod", od kojih se izuzimaju određene nadležnosti koje će biti u delokrugu rada ,,Urbanizam i izgradnja grada Vranja" - rekla je Jovićeva.

Izuzetno je zanimljiva i njena opaska, ko uzgredna, da je Veće usvojilo novi nacrt odluke o određivanju maksimalnog broja zaposlenih na neodređeno vreme, „koji ostaje nepromenjen (1.199 lica), ali će se izvršiti preraspodela".

Lokalna vlast dakle ima ideje da, recimo, vaspitačice rade u „Vodovodu“, bibliotekari budu čistači u Opštini, arhivari da pune kontejnere u „Komradu“... ili kako već razumeti reč „preraspodela?

SSB

Najnovije vesti

Golfom na Renoa, pa u Bolnicu »

Kod sela Korbevac pored Banje došlo je do teškog udesa u kome je jedna osoba teže povređena, saoštila je policija.Prema...
ZutoCvece