NIKA se VRAĆA u politiku

Dragan Nikolić Nika, poznati advokat i raniji poslanik iz Vranja u čak tri mandata, nalazi se na 18. mestu izborne liste „Zavetnika“.

Pored njega, kandidati stranke za poslanike su i Jelena Stošić, Nina Jašaraj i Emilija Belić, ali se sve nalaze ispod 200. mesta.

Nikolić je bio vođa radikala na jugu Srbije u više mandata, potom je upravljao Novom Srbijom da bi po osnivanju stranke peuzeo SNS i uveo je u lokalnu vlast.

Ipak, on je osmišljenom akcijom koja je bila preko „Simpa“ skinut sa te funkcije, a posle isteka poslaničkog mandata potpuno skrajnut iz te stranke.

On sada kaže da se u politiku vraća na molbu šefice „Zavetnika“ Milice Đurđević.

- Želim da mladim ljudima pomognem svojim bogatim političkim uskustvom profesionalnim znanjem. Radi se o stranci desnice, korupusu kojem sam čitavog života svojim bićem i pripadao. Drago mi je da su još tri mlade osobe iz Vranja kandidati za poslanike na moje insistiranje, što potvrđuje volju vrha stranke da se ovde formira jedno jako jezgro stranke - kaže Nikolić.

On naglašava da seuskoro očekuje formiranje odbora u Preševu i inicijativnih odbora „Zavetnika“ u Trgovištu i Surdulici.

- Želeo bih zbog dušebrižnika da istaknem da smo opoziciona stranka koja još nije izmerila svoj rejting. Ja nisam dobio direktorsku fotelju ni nadležnosti bilo koje vrste, jer sam prihvatio i natovario samom sebi obaveze, ali i želju da na republičkim izborima „Zavetnici“ bude najprijatnije iznenađenje - kaže Nikolić.

Na kraju, on svoju odluku da se vrati u politiku vidi kao „hrabru, jer četiri godine nisam hteo da se politički angažujem, ali mislim da je najpogodniji trenutak da ustalasamo ovu političku žabokrečinu na jugu Srbije“.

SSB t

Najnovije vesti

ZutoCvece