NIŠVIL za PAMĆENJE! (FOTO, VIDEO)

Posle desetak dana trajanja, u Nišu je u nedelju uveče, koncertom slavnih Džipsi kingsa, okončan 24. Nišvil, internacionalni džez festival koji se održava n staroj tvrđavi u ovom gradu.

Ovogodišnji Nišvil bio je najobimniji do sada, Niš je dobio i svoj džez muzej, pojačan je i pozorišni program, koji je počeo još 3. avgusta, a čitavu priču je u tih nedelju dana videlo više stotina hiljada ljudi.

Ta ogromana reka ljudi mogla je da prati oko 250 programa na dvadeset scena, što besplatnih što ne, dok je na festivalu ukupno nastupilo oko hiljadu izvođača.

- Slogan festivala ove godine je, između ostalog, i 'Festival festivala', ali i 'Do krajnjih granica izdržljivosti". Mislim da smo konačno sve grane umetnosti koje se na neki način oslanjaju na džez uključili u Nišvil pa pričamo i o književnom programu, i o džezu, i o Striporami - izjavio je direktor Nišvila Ivan Blagojević.

Publika je imala prilike da vidi Omara Hakima, Mata Bjanka, Lizu Simon, i na samo zatvaranju Džipsi kingse.

Nišvil je imao i džez teatarski festival, održan pod sloganom "Sanjaj plavo", na kome je publika mogla da vidi 16 predstava.

Koliko je sve ovo, u vremenu i prostoru, daleko od „Dana Vranja“, publika u Vranju može samo da zamišlja, i da se klasično pita: „Ama, kude je be taj Niš“?

SSB

Najnovije vesti

BANJKA najlepša BANJČANKA »

Sanja Cvetković (20) iz Vranjske Banje pobednica je ovogodišnjeg takmičenja za „Mis Karanfil devojče“, na manifestaciji...

RADNIK u seriji poraza »

Surdulički Radnik izgubio je u 5. kolu Super lige Srbije na gostovanju u Inđiji sa 2:1, i tako vezao treći uzastopni por...

Od nedelje ponovo TROPIKANA! »

Temperature vazduha u vranjskom kraju počele su da rastu od subote 17. avgusta, u nedelju će dostići 31 stepen, ali od p...
ZutoCvece