NIŠVIL za PAMĆENJE! (FOTO, VIDEO)

Posle desetak dana trajanja, u Nišu je u nedelju uveče, koncertom slavnih Džipsi kingsa, okončan 24. Nišvil, internacionalni džez festival koji se održava n staroj tvrđavi u ovom gradu.

Ovogodišnji Nišvil bio je najobimniji do sada, Niš je dobio i svoj džez muzej, pojačan je i pozorišni program, koji je počeo još 3. avgusta, a čitavu priču je u tih nedelju dana videlo više stotina hiljada ljudi.

Ta ogromana reka ljudi mogla je da prati oko 250 programa na dvadeset scena, što besplatnih što ne, dok je na festivalu ukupno nastupilo oko hiljadu izvođača.

- Slogan festivala ove godine je, između ostalog, i 'Festival festivala', ali i 'Do krajnjih granica izdržljivosti". Mislim da smo konačno sve grane umetnosti koje se na neki način oslanjaju na džez uključili u Nišvil pa pričamo i o književnom programu, i o džezu, i o Striporami - izjavio je direktor Nišvila Ivan Blagojević.

Publika je imala prilike da vidi Omara Hakima, Mata Bjanka, Lizu Simon, i na samo zatvaranju Džipsi kingse.

Nišvil je imao i džez teatarski festival, održan pod sloganom "Sanjaj plavo", na kome je publika mogla da vidi 16 predstava.

Koliko je sve ovo, u vremenu i prostoru, daleko od „Dana Vranja“, publika u Vranju može samo da zamišlja, i da se klasično pita: „Ama, kude je be taj Niš“?

SSB

Najnovije vesti

Druga pobeda rukometaša u nizu »

Rukometni klub Vranje 1957 u osmom kolu Super «B» lige «Istok-Zapad» pobedio je na svom parketu u Sportskoj hali tim Zla...

Prvi poraz odbojkašica »

Ženski odbojkaški klub Vranje u četvrtom kolu Prve lige doživeo je prvi poraz u novoj sezoni, u Novim Banovcima od domać...
Sajam Zaposljavanja