Ništa od banjskog šetališta

Neće biti ništa od izgradnje šetališta u Vranjskoj Banji, na delu glavne ulice od Mesne zajednice do restorana Kosovo, saznaju InfoVranjske iz izvora u redovima banjskih naprednjaka.

- Definitivno, šetalište će doživeti sudbinu banjske petlje na Koridoru 10, jer od realizacije ovog projekta bar ovog leta neće biti ništa, budući da je interesna grupa na levoj, neparnoj strani, uspela da izlobira odlaganje izgradnje kod faktora u gradskoj vlasti -, tvrdi sagovornik InfoVranjskih iz Prvog mesnog odbora SNS u Vranjskoj Banji.

Po ovom izvoru, najjača indikacija da je interes privatnika, uzurpatora državnog zemljišta, u prvom planu, a nikako izgradnja i razvoj Vranjske Banje, sastoji se u činjenici da su odjednom vodeće ličnosti SNS u Vranju i Banji zaćutale i zaustavile svaku priču o šetalištu.

- Oni koji su najviše obećavali na čelu sa Slavišom Bulatovićem, (ne)očekivano ne govore o projektu šetališta, dakle, tačni su navodi pojedinih građana da se poslednjih meseci intenzivno lobiralo u lokalnoj vlasti od strane privatnika na neparnoj strani kako bi ovaj projekat (p)ostao zaboravljen, a privatnici ostali da funkcionišu na privatnom zemljištu koje su zauzeli u komunističko i socijalističko vreme -, objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih potencira dvostruku štetu zbog prolongiranja izgradnje šetališta u Vranjskoj Banji.

- Banjčani i dalje moraju da prolaze i gledaju ruglo u najužem centru, sa ulicom punom rupa i neravnina na «svežem» makadamu, dok će se privatnici i dalje širiti na državnom zemljištu koje su uzurpirali, pa i zbog toga nam ode mladost u svet iz opustošene i unižene Vranjske Banje -, jadikuje sagovornik InfoVranjskih.

Podsećamo, na konferenciji za novinare Gradskog odbora SNS u Vranju, Slaviša Bulatović, lider vranjskih naprednjaka i narodni poslanik, obećao je skori početak izgradnje šetališta u Vranjskoj Banji, rekavši da je projekat urađen i da zauzeće državnog zemljišta od strane privatnika ne može predstavljati smetnju na putu realizacije ovog za Vranjsku Banju važnog projekta.

S. Kostić

Komentari

Šta vam je, kakvo zazeće državnog zemljišta??? Pa država su oni, zato se i šire, ljudi SVOJI NA SVOME. Evo baš Bulatović, uopšte se ne širi po školskom dvorištu stare škole, samo vam se čini

VR BANJI NETREBA SETALISTE ,NJOJ TREBA JOS JEDAN MANDAT BULCI I SENTI I KRAJ.

Najnovije vesti

Novi zamah korone na jugu »

Na jugu Srbije u porastu su i broj i procenat novoinficiranih korona virusom, pokazuju poslednji podaci Zavoda za javno...
ZutoCvece