Niče NAPREDNJAČKI PRIVATNI VRTIĆ

Posle godina stagnacije, Vranje dobija čak dva nova vrtića, od kojih država pravi jedan, a na putu je i otvaranje prvog privatnog obdaništa u Vranju.

Vranje posle šest godina bez investicija po pitanju proširenja i izgradnje novih kapaciteta vrtića u Vranju (poslednja „Čarolija“ iz 2010. godine) na prostoru nekadašnje stočne pijace u naselju Raška gradi novi vrtić, a na putu od Gornje čaršije prema Balinovcu niče i novi vrtić, kao novina, u privatnom vlasništvu.

Ovo ne bi bilo čudno ni na koji način da iza čitave priče ne stoji Gordana Stanković, penzionisana vaspitačica i veliki aktivista SNS, majka Marjana Stankovića, nekadašnjeg direktora Centra za talente.

Osim političke pripadnosti (ova naprednjakinja poznata je još i kao odbornik SPS-a, član PUPS-a i slično) ima i još jedna mala začkoljica - Stankovićeva se u ime SNS-a nalazi na čelu Nadzornog odbora Predškolske ustanove „Naše dete“, što čini, svakome ko hoće da vidi, sukob interesa nalik vratima.

- Na delu je pokušaj da se finansijski zatvori konstrukcija oko tog privatnog vrtića, koji po zakonu može biti subvencionisan od lokalne samouprave „tek kada su kapaciteti vrtića na teritoriji lokalne samouprave, čiji je ona osnivač, ispunjeni“. Da li je to ovde slučaj? - pita se dobar poznavalac situacije vezane za ovu priču.

Prema najnovijim informacijama, posao oko useljavanja novog vrtića i zapošljavanja vaspitačica, pre svega kadra SNS-a, zbog nečega je zastao.

Ali, SNS ćuti i ne govori za medije.

Šta rade i dokle će da ćute, videće se, ali, prema informacijama Info Vranjskih, rat između Predškolske ustanove i privatnih interesa u punom je jeku.

Još da se vidi ko ima najdublje džepove, i problema ne sme biti.

SSB

Komentari

Ovo zaista dobija monstruoznu dimenziju.Da posaljem dete u vrtic gde ce SNS- vaspitacice da mu truju mozak sa likom i delom AV.Boze me sacuvaj zar vam nije dovoljno sto omladinu trujete Zadrugama i Parovima pa sad ste se nameracili i na ove najmladje?Hvala Vranjskim sto ste objavili ovaj tekst mogla sam da se zeznem i dete posaljem u ovaj vrtic

ma to samo zele oni da uzmu i rasprostev njihove a ovaj covek ce se povuce

Ovo je bruka sta radi ova iskompleksirana i besna zena. Gonzi ako joj dozvolis da ti fi ansiras ovako nesto od gradskih para kad tad ces da odgovaras za sve to. Ona je kompleksas i zlo koje umesto da cuva unuke i da uziva u penziji zeli da bude velika direktorka vrtica pa makar i ovog kada nije mogla drzavnog. Vec je uspela da isfolira tog jadnika koji je ulozio pare a i da pokupi lovu od vaspitacica koje treba da rade. I sve to treba da placaju gradjani vranja svojim parama. Docice vam kraj a onda ce biti opasno za sve vas.

Trazi se ovakva osoba za saradnju

Najnovije vesti

ZutoCvece