NEVOLJE U NAPREDNJAČKOM RAJU: Sad skuplja i struja

Cena električne energije u Srbiji za sve potrošače biće uvećana od leta, piše beogradski list Blic.

Međunarodni monetarni fond, čija će misija biti u Beogradu 10. maja, zatražiće od Vlade Srbije da uveća cenu struje za pet odsto.

MMF svoj predlog za povećanje cene srpske struje oparvdava činjenicom da je kilovat u Srbiji među najjevtinijim u Evropi, pa je zato neophodno povećanje cene od najmanje pet odsto.

Prema pisanju Blica, «Vlada Srbije razmatra predlog da cenu struje podigne za tri odsto».

Razlog za ovo «milosrđe» Vlade Republike Srbije je podilaženje građanima za koje je svako poskupljenje noćna mora zbog veoma niskih plata u realnoj ekonomiji i jednim delom u javnom sektoru, ali i u činjenici da prosečna plata zaposlenih u državi ne može da pokrije cenu potrošačke korpe.

Najava EPS-a da se cena struje neće menjati do 2020. godine predstavlja zamajavanje javnosti i demagoško podilaženje građanima Srbije navodnim iskazivanjem brige za problem socio-ekonomske izdržljivosti najvećeg broja stanovnika zemlje.

Komentari

Još jedan u nizu primer da vas rušimo.Došlo vreme da sada uz motke odete sa vlasti.Lažete narod godinama.Sada se narod osvestio i shvatio vaše lopovske rabote.Došlo vreme da vas nabirkamo uz motke i lopate.Mnogi u APS

Što Međunarodni monetarni fond ne zatraži od Vlade Srbije da poveća plate radnicima u Srbiji, jer su i plate najniže u okruženju.

Što Međunarodni monetarni fond ne zatraži od Vlade Srbije da poveća plate radnicima u Srbiji, jer su i plate najniže u okruženju.

Najnovije vesti

Gornji deo grada DANIMA BEZ VODE »

Gornji deo Vranja nema vodu već 24 časa, a ulica Pržarska, kako javljaju sa terena, već treći dan! - U vreme pandemije l...
ZutoCvece