Nema mira za lokalne medije: Napadnuta redakcija NS Uživo

Članove redakcije NS Uživo saopštili su da su da ih je u sredu ujutru na fasadi poslovne zgrade u kojoj se nalaze prostorije ovog portala, dočekala preteća poruka.

Nepoznati počinilac, u toku noći ili ranog jutra, ispisao je grafit koji glasi: “SNS Uživo bednici, dani su vam odbrojani”.

- Radni dan nam počinje u osam ujutru. Poruka koja nam je upućena već je bila ispisana, spremna da nas dočeka. Atmosfera u redakciji je alarmantna, kolege i koleginice brinu za svoju bezbednost, što je potpuno opravdano – rekao je glavni odgovorni urednik portala NS Uživo, Nikola Bilić.

Bilić dodaje da je portal poslednjih mesec dana bio meta pojedinih kriminalaca i političara.

- Naš portal poslednjih mesec dana često je bio meta. Pretili su nam mnogi. I preko društvenih mreža i na javnim događajima. Tokom četiri godine rada pisali smo o svima i svemu. Od političara, kriminalaca, navijača, svi oni su bili tema naših tekstova. Nisam uplašen, ali jesam zabrinut. Istina nas čuva – kazao je Bilić.

Podsećamo, preteći grafiti koji pozivaju na smrt novinara portala NS Uživo, samo su jedan u nizu pokušaja da se izvrši direktan pritisak na naš kolektiv.

- Zahtevamo reakciju nadležnih institucija i kolega novinara. Niko nema pravo da ugrožava bezbednost jedne novosadske redakcije, samo zato što je, siguran sam, na tragu neke velike istine – poručio je Bilić.

NIV

Najnovije vesti

„Cvet jednakosti“ za Jelenu »

Jelena Stojković, novinar „Novosti“ iz Vranja, ovogodišnji je dobitnik nagrade „Cvet jednakosti“ koju, u okviru manifest...
ZutoCvece