NELEGALAN vatromet naprednjaka umalo ZAPALIO BANJU

Naprednjaci Vranja nisu smeli da organizuju vatromet u Vranjskoj Banji, kada su umalo zapalili to mesto, sudeći bar prema reakcijama nadležnih.

- Gradski odbor SNS-a u Vranju, protivno važećim propisima o organizaciji slavlja sa vatrometom, nije smeo da organizuje takvu proslavu u Vranjskoj Banji - kategorično tvrdi funkcioner Policijske uprave Vranje koji je iz razumljivih razloga tražio da ostane anoniman.

Ovaj funkcioner taksativno navodi razloge zbog kojih vranjski naprednjaci nisu smeli da organizuju slavlje sa vatromet u Vranjskoj Banji, u petak 9. septembra ove godine.

- Po važećim propisima vatromet ne sme da se organizuje u blizini bolnica, a u Banji je to bilo preblizu Specijalne bolnice.

Na obližnjem brdu iznad banjske crkve, na kome je vatromet zapalio travu i nisku šumu te kobne večeri, postavljena su četiri predajnika koja emituju elektromagnetsko zračenje, a propisi o vatrometu to ne dozvoljavaju.

Konačno, postojao je rizik od požara zbog dugotrajne suše, pa su taj faktor organizatori vatrometa morali da uvaže - ističe sagovornik.

Po ovom funkcioneru, odgovornost za požar koji je vatromet izazvao na obližnjem brdu u Vranjskoj Banji pada na organizatora, a to je Gradski odbor SNS u Vranju, jer se nisu držali jasnih pravila koja određuju važeći propisi o organizaciji slavlja sa vatrometom.

Podsećamo, u petak uveče 9. septembra ove godine, Gradski odbor SNS u Vranju organizovao je druženje članova i simpatizera stranke u Vranjskoj Banji koje je okončano vatrometom i izazvalo požar na obližnjem brdu iznad banjske crkve koji je ugrozio obližnje naselje.

U zvaničnom saopštenju MUP-a nije naveden uzrok požara u Vranjskoj Banji koji je uznemirio i preplašio žitelje ovog mesta.

 

Komentari

Nema ko da cita PROPISI,dosli su gladni I zedni,to se vidi jer su osim na tanjir pojeli I sam tanjir.JEDU KAO 5 godine da nisu videli nista,to je prava slika nase propasti!

Buki pozdravi te "Kace".

To je izveo ISIL BOSNA,rakete su bile u benzini iz Z.C Vranje,zato je I brzo pocelo da gori.Sve sluzbe su zatajile.

Najnovije vesti

ZutoCvece