Neizvesna prodaja ŽELEZNIČARA

Prodaju hotela «Železničar» u Vranjskoj Banji ne čine neizvesnom navodi poslanika Slaviše Bulatovića «da se radi o upisu u katastar i proceni kapitala», već činjenica da je ovaj objekat pod hipotekom jednog od brojnih poverilaca nekadašnjeg «Žel turista» a sada JP «Železnice Srbije», saznaju InfoVranjske.

- Prodaju hotela čini neizvesnom hipoteka koju je jedan od poverilaca stavio na ovaj objekat. Od kada je likvidiran «Žel turist», vlasništvo nad ovim hotelom preuzela je «Infrastruktura», jedno od tri preduzeća u sastavu JP «Železnice Srbije».Onni su hteli odmaah da prodaju hotel i koliko-toliko «ublaži» ukupan dug «Železnice» od strašnih 300 miliona evra - navodi sagovornik InfoVranjskih iz nekadašnjeg a sada ugašenog «Žel turista».

Bulatović je u ponedeljak 16. septembra prilikom «pomirbenog» boravka u «Simpu» najavio brzu prodaju hotela «Železničar» u Vranjskoj Banji, pomenuvši dve «sitnice» koje treba rešiti pre prodaje, ali nije pomenuo realne činjenice koje ne dopuštaju da se proda ovaj hotel zatvoren 2015. godine.

- «Infrastruktura» je preuzela imovinu JP «Železnice Srbije», ali nije bila u stanju da održava hotele, među njima i «Železničar». Htela je odmah da ga proda, zatraživši saglasnost od Ministarstva privrede. To i ne bi bilo problem, tu je i Dragan Stevanović, državni sekretar, ali je hipoteka nad hotelom bila glavna i nepremostiva prepreka za prodaju - tumači sagovornik InfoVranjskih.

Da zaključimo, Slaviša Bulatović je kao i uvek i ovoga puta bio lak na obećanju, pa su populistički razlozi bili jači od realnih činjenica u vezi hotela «Železničar» u Vranjskoj Banji i pokušaja njegovog udomljavanja nekom od potencijalnih titulara, a miljenika vladajućih naprednjaka.

S. Kostić

Najnovije vesti

Sveti Sava, NAPREDNJAK »

Veoma dobra ilustracija u kom stanju raspada se nalazi društvena zajednica poznata pod imenom Vranje je i ovogodišnja, p...

MASOVNA vakcinacija na jugu »

Vakcinacija je počela punom parom i u Vranju, ali su odmah na površinu izašle sve manjkavosti lokalnog zdravstvenog sist...
ZutoCvece