NEIZVESNA BUDUĆNOST: Simpo ušao u UPPR

Kompanija «Simpo» iz Vranja od nedavno posluje po Unapred pripremljenom planu reorganizacije (UPPR), saznaju InfoVranjske iz izvora u ovoj fabrici.

Kako je sprovođenje ovog plana na samom početku, to se u relativno kraćem vremenu očekuju zaključci Privrednog suda u Leskovcu, koji realizuje ovaj plan, kao i Vlade Srbije, Ministarstva privrede, Poreske uprave i svih poverilaca, pa je sudbina «Simpa» krajnje neizvesna.

Položaj «Simpa» u UPPR-u olakšan je u odnosu na «Jumko» zato što je država Srbija svoja ukupna potraživanja prema «Simpu» od preko 50 miliona evra konvertovala u vlasništvo nad ovom kompanijom, a to isto je učinio i Grad Vranje koji je krajem 2014. godine, i na takav način «otpisao» vranjskoj fabrici preko 2,2 milijarde dinara duga.

Podsećamo, UPPR se u Srbiji sprovodi u 11 «strateški» važnih preduzeća čije poslovanje od početka do danas prate gubici, nelikvidnost i životarenje na državnim direktnim subvencijama ili na beskamatnim kreditima iz Fonda za razvoj.

«Simpo» je u poslednje dve godine na ime kredita podigao iz Fonda za razvoj oko 900 miliona dinara, pa taj Fond nezavisni ekonomisti ocenjuju kao «protočni bojler iz kojeg država sipa novac na račun velikih preduzeća gubitaša».

Očekivano, Slađan Disić, generalni direktor Komapnije «Simpo» nije odgovorio na pitanje novinara Info Vranjskih u vezi ulaska kompanije u UPPR, upućenih mejlom.

S. Kostić

Komentari

Sve opljackano do dinar.Bravo Slacko,treba da im naplatis na radnici sto rade u Simpo.59 miliona ,svaka cast.

Ega ae raspadnu do temelja da vranje profunkcionise

Dosta igraste igrice,f book,viber...menadzment SIMPO NAZADNE STRANKE TREBA UGASITI DA BI GRAD POCEO DA ZIVI....

Disic idalje prima 11000 eu platu,radnici 24000 din.Evo Vucicu ,kako vas nije sramota!Radnici primili u DECEMBAR 2017.

Da li je neko odgovarao za takvo stanje u SIMPU? Da li su nekoga pozvali na odgovornost za strašne gubitke i propadanje firme?

Najnovije vesti

Zašto Vranje (još) nema bazen? »

Situacija sa koronavirusom u Pčinjskom okrugu se smiruje, kažu nadležni.Iako je na snazi isto stanje u celoj Srbiji, Vra...

Makarić oduvao «krov» »

Surdulički Radnik u prvom kolu novog šampionata Super lige slavio je u Beogradu na «krovu» protiv domaćeg Voždovca rezul...
ZutoCvece