NEDELJNI PREGLED: Slučaj epidemiologa S.S. i praška šunka

U nedelji za nama, pred sam najradosniji hrišćanski praznik, u Vranju nema mnogo mesta za radost.

Baš u ovoj strasnoj nedelji isplivale su najgore strasti lokalnih vlastodržaca i medijskih glodura i sve to na slučaju građanina S.S. inače poznatog epidemiologa.

Elem, ovaj lekar se drznuo da govori istinu, drznuo se i da ne bude član stranke, drznuo se i da mu je lekarska etika na prvom mestu, drznuo se i da kaže „meni je posao da građanima govorim istinu“.

Pobrao je simpatije građana u vreme pandemije, vešto balansirajući između ulivanja straha i tačnog informisanja.

Portal „Slobodna reč“ proslavio je godinu dana postojanja. Čestitamo! Tim povodom proglasili su ličnost godine i to pazite sada epidemiologa dr Slađana Stankovića.

Ovaj gest izazvao je salve pohvala i pozitivnih komentara, brojne pohvale i podršku preplavili su društvene mreže, ali ne lezi vraže, naprednjaci i njihovi medijski magnati hranjeni milionima građana Vranja, dali su sebi za pravo da diskredituju sve što je ovaj čovek uradio.

Valjda im je bolno što je jedan nezavisni i vrlo profesionalni portal izrekao misli građana, jer građani ne mogu da misle dok stranka ne aminuje a medijski magnati objave na svojim medijima.

I tako mi saznajemo da je građanin S.S. po zanimanju „poznati epidemiolog“ napao radnike „Vodovoda“, zatim lomio kocke koji su oni postavljali i slično ....

Šta na to kaže policija, tužilaštvo, sud ... ma nema veze, sud naprednjačke javnosti podržana medijskim gutačima miliona mu je presudila jer svaka „slobodna reč“ skupo košta svakog Vranjanca.i momemntalno ga treba diskreditovati, kao u slučaju „poznatog epidemiologa S.S.“

Kad smo već kod medija i političara, poslanik Slaviša Bulatović je iskoristio svoju političku moć i imunitet poslanika i demantovao samo njemu znane navode iz samo njemu znanih razloga, u svim režimskim medijima, valjda da pokaže kako mu se može, kad mu se hoće.

Ionako je u Vranju postao totalno nebitna politička ličnost pa neka se u Srbiji čuje i vidi za njega, jer za skupštinskom govornicom teško da đete ga videti.

Zanimljivo je da je u tom saopštenju naveo šta sve Vučić radi za dobrobit građana, pa mu to dođe kao neka vrsta opravdanja što recimo on ne mora ništa da radi.

Kad smo već kod političara koji smatraju da im leži status „engleske kraljice“, gradonačelnik Vranja Milenković Slobodan nemoćno bira sopstvene pomoćnike, nemoćno aminuje novo zaduživanje, nemoćan je da smeni direktorku Zdravstvenog centra, nemoćan je da kaže aman ne pravite više gluposti, jer mu je neko rekao da je bitno biti politički pragmatičan, ali mu nije objasnio značenje pojma pragmatičnost.

Kad smo već kod gluposti i pragmatičnosti novi arhitektonsko umetnički performans radnika „Vodovoda“ u cilju krpljenja rupa ili šta li već u centru grada postao je hit na društvenim mrežama.

Zakrpili ljudi tu i tamo, valjda im epidemiolog S.S. polomio sve kocke pa mora da se snalaze.

Da nije sve tako crno evo i lepe vesti: gradski park koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda (vranjska edicija) kao najduže uređivan park otvoren je za građane Vranja koji su to željno isčekivali.

Srečan park svima koji slave.

I na kraju Vranje je dobilo ulicu koja se zove „Praška“, ko nije pomislio na šunku neka se javi, a u međuvremenu tucajte i budite tucani, ovo su dani kada za tako nešto imate blagoslov.

NIV

Komentari

Svaka čast dr Slađanu, profesionalc, pre svega čovek. Misli svojom glavom, kako na to gledaju građani, dovoljno je čuti komentare. Svi kažu svaka čast i bravo! Šta reći za drugog lekara, dr Slobodana Milenkovića, ništa. Ćutiš i čudiš se da je sebi dozvolio ovakav blam, od većnika, preko pomoćnika, do ostalih saradnika, haosa u gradu koji mu prave, shvatiš da je čovek nezreo za mesto gradonačelnika. Očigledno je neko lukav to provalio, postavio ga tu i sad im je sve lakše. Rade onako kako žele, ne pita se za ništa, a bruka se za sve! Mućni glavom Milenkoviću, ovo prolazi mnogo brže nego što ti misliš, bruka ostaje do kraja života!

Sve cestitke Dr. Sladjanu!!!
A ti gradonacelnika sve dok je u tvojoj blizini onaj neradnik zubar Sandi sto lega na TA peci, zatim Nesi cirkuzant kojeg su se stideli odbrnici kad je diskutovao u skupstini I koji nezna dve proste recenice da sklopi, sve dok je u tvojoj blizini Srecko zaguzanje, ti ces katastrofalno da izgubis rejting I IZBORE. Ispade Ljiljana Antic bolja u politiku od tebe. A I doktori ce pocnev svi grbinu da ti okrecev

Ma šta zna Bulca. On samo veliča onog unistitelja Srbije. Da bi mogao i dalje da se slepa na vlasti ima dobra primanja i on i zena a skroz nepismeni. On pismen da krade a zena mu da "rukovodi" "gradom i zdravstvenim centrom". To se oni zamisljaju da znaju. Rade da je njima dobro. A sta ce da rade u Beograd. Pa da bleju kao u parlament i primaju platu. Jer za vise nemaju znanje.

Mrk Babacko

Dr Sladjan strucan,posten,vredan pozrtvovsn lekar.Zasluzuje samo postovanje.

Najnovije vesti

Dve zakrpiš, dve preskočiš »

InfoVranjske svakodnevno prate urbanistički haos širom Vranja. Gotovo da nema ulice u gradu - nove ili stare - bez komun...
ZutoCvece