NE SAMO TOPLE REČI: Lečenje i UZ BOŽIJU POMOĆ!

Novo rukovodstvo Zdravstvenog centra donelo je odluku da u bolničkom dvorištu sagradi crkvu, poodom čega su u utorak počeli „pregovori“ sa vranjskim Vladikom Pahomijem.

Bogomolja bi trebalo da bude smeštena u delu kod Psihijatrije gde je fontana, saznaju Info Vranjske od izvora iz Eparhije.

- Nije to ništa novo, praksa je u civilizovanim zemljama da u krugu Bolnica budu smeštene bogomolje, to je recimo slučaj u Beogradu, Skoplju i u mnogim drugim gradovima. Videćemo kako će se to finansirati – kaže izvor iz Eparhije.

Ipak, nakon razgovora Pahomija i menadžmenta Zdravstvenog centra postignut je neki vid kompromisa, pošto para nema za izgradnju objekta, da se adaptira prostorija i opremi ikonama i ostalim verskim potrebama, kako bi pacijenti mogli da se pomole.

Kako se saznaje, crkva neće biti samo jedna, već će na svakom odeljenju biti opremljen „verski kutak“.

- Nije se odustalo od izgradnje crkve, samo je ta ideja odložena do nekog boljeg momenta.Videćemo kako će sesituacija odvijati, ali Eparhija je pokazala dobru volju za saradnju sa Zdravstvenim centrom - kaže izvor Info Vranjskih.

Vid saradnje dve organizacije, jedne koja se brine za dušu, a druga za telo naroda, još nije do kraja definisan.

O detaljima će verovatno Zdravstveni centar obavestiti odabrane medije, kako bi pacijenti znali da prilikom odlaska kod lekara mogu i da se pomole Bogu.

MKJ

Komentari

Mislim da bi trebalo da prosire Psihijatriju...I to prilicno!!!

Pored psihijatrije bolje podici i ustanovu za sluzenje kazni zbog opljackanog zc.Pravda vapi mozete da gradite i notr dam

Predlog: da novo rukovodstvo
Zdr cen sa Ljubića na čelu svako jutro udje u tuj bogomolju da se pomoliv. Mozda ce gi pomogne onaj od gore sto vidi sve. A ima i za gledanje i za krivicne prijave.

Gonzi pametno razmišlja, kad se vrne na ortopediju samo Bog može da im oomogne, Neši kandilo u ruke i pevanje na liturgiju, Veličko ćr prodava sveće da se povrne malko, uzedoše mu majdan.

Dobra ideja. Mučena i zla opozicijo, nemojte da na padate i osporavate ovo.
Neko ko boluje od raka ili druge neizlečive bolesti sigurno želi da ode i pomoli se Bogu svemoćnome za svoju muku i zatraži Božju milost i pomoć.
NIKADA NEĆETE DOĆI NA VLAST (DS, SPS, itd.) jer ste bezbožnici

Opozicija niti je mučena niti je zla nego je realna. Gleda samo sa strane bludnicenje pijanlucenje javno laganje i neogranicenu pljačku clanova stranke sns a sve to slozicete se nisu odlika pobožnosti koju zagovarate. Male bogomolje postoje i u drugim bolnicama i pozdravljam odluku.

Od raka i drugih bolesti boluju i pacijenti islamske veroispovesti koji čine bar trećinu pacijenata . U Srbiji su svi građani ravnopravni tako da bi i pacijenti muslimani imali pravo na svoj islamski kutak i svoju bogomolju u krugu bolnice.

Moze li krstenje ta dzabe ? Nevernik

Kolko vam cesto umiru pacijenti pored crkvu I groblje da napravite da zatvorite krug.

Radi skener javlja glavna .jao tugo nasa jos i ona ni ispira mozak

Mislim da grešite. Nekako je spojivo da prosti Bog vreme je posta da se ovde dovede njegovo pravosveštenstvo g.Pahomije. Eto da mu se da offis i baš super sa naprednjačkim snagama može leciti ljude. Ako doktori ovi naprednjacki ne izlece čoveka tu je Bog, božji čovek.

Najnovije vesti

DRMALO od Larise do Vranja »

U sredu se oko 14 časova u Vranju, a naročito na višim spratovima, osetilo jako ljuljanje, zemljotres koji je uznemirio...
ZutoCvece