Nastavlja se CIRKUS OKO DOMANOVIĆA

Cirkus oko javnog poziva za rekonstrukcije OŠ “Radoje Domanović” u Vranju nastavlja se nesmanjenom žestinom.

Posle obaranja prvog konkursa, krajem prošle godine, raspisan je novi, pa je i on oboren, o čemu možete čitati u poseboj vesti.

Na ovu drugu odluku o obaranju konkursa vrednog oko 150 miliona dinara zahtev za zaštitu prava ponuđača podneo je konzorcijum okupljen oko „Tončev gradnje“, pa je time zaustavljeno poništenje konkursa!

Dalje se stvari odvijaju još u gorem smeru - sledeći primer Tončeva, na odluku o suspenziji konkursa, drugoj po redu, ove nedelje odvojene zahteve za zaštitu prava ponuđača podneli su i konzorcijumi okupljeni oko GAR “Vuki” (još i “Saba Belča” i “Banković” i “Tehnosektor”) i “IG auta” (još i “Jedinstvo” i “Tesla sistemi”)!

Ako jedan od njih ne zna šta radi, nemoguće da su baš sva tri ponuđača napisala žalbe potpuno bezveze.

U ovom času, niko, očigledno, nema pojma kako dalje.

Konkurs je raspisan, pa poništen, pa ponovo raspisan, pa ponovo poništen, pa su se ponuđači žalili, i sve opet ide za Beograd, jer ovde očigledno nema kapaciteta za pošteno obavljanje tako velikog posla.

Ovo bi bilo više smešno nego strašno, da ne preti gubitak ogromnih sredstava.

Kad se to desi, ako se desi, hoće li bar neko odgovarati?

SSB

REDOSLED PROPADANJA
Grad Vranje je još početkom decembra 2018. godine poništio prvobitnu javnu nabavku broj 404-88/2018-07/1 za rekonstrukciju „Domanovića“, nakon čega je Kancelarija za javne nabavke poništila ugovor koji je imala sa Gradom i povukla svojih 174,2 miliona dinara predviđenih za taj posao.

17. maja ove godine, dakle tri godine od odobrenja Vlade da se ovde nešto gradi za 1,5 milion evra, Vranje raspisuje novi javni poziv broj 404-24/2019-07/1.

Gotovo iste firme javile su se na ovaj, kao i na prvi poziv, a rezultati su, očekivano, ponovo isti - javni poziv je poništen, još jednom!

„Domanović“ je ostao bez rekontrukcije, izvođači bez posla a Vranje bez para, ali, ko još za to mari?

Komentari

Kada vam grad vodi Gonzi, Aritonovic...kada vam je vece ca za obrazovanje I kulturu Zorica seljancica I dupeuvlakacica Mirjana Savov...kada vam nabavku vode nepismeni debili...sta drugo da se ocekuje. Zlo je ovo veliko...

Molim redakciju Infovranjskih da ovakve komentare gde se na najbrutalniji nacin vredjaju osobe ne prikazuju, a ti nevaspitani komentatore, nadam se da barem u jednoj nervnoj celiji svog mozga osecas malo srama za ovakve epitete upucenim zenama.

Ono sto je zanimljivo u ovom ali i u jos nekoliko slucaja da iza javne nabavke koja je ponistena stoji jedna osoba S.S. I sto je jos zanimljivije da ta osoba nikada nije odgovarala za gluposti koje su se desavale oko javnih nabavki. Uvek uspeva da se izvuce i da ne snosi sankcije za brljotine koje napravi u konkursnoj dokumentaciji. Da podsetim, da je grad u mraku zbog tog coveka zato što mulja oko javne nabavke, da ova javna nabavka je pala, da kasni javna nabavka oko novog vrtica, pozorista i kada se zagreba jedna ista osoba sve ovo radi.

Vazno je da jedan od tih u javnoj nabavci je do juce nosio iscepane gace a sada ima preko 200 kosnice pcela I ko zna sta vec a sam radi, a drugi restoran, stanove...I u svakoj su pricici. Lepo njima, lepo onima za koje rade a narod nema hleba da jede dok se bagra bogati I pljacka grad I drzavu.

Очигледно имаш болестан ум иди лечи се буразеру.

Hahahaha..."Cica" je jedan od tu dvojicu sto gi spominjete, javlja se sam. Da se provere oni upravu je predhodni komentar...odakle tolika imovina od cinovnicku platu?

У праву си да се провери, ал да се ти претходно лепо преставиш ко си да бих могао да те тужим брате. Ја немам потребе да се кријем ко ти иза туђег имена. Пошто се знамо сврати у ресторан на кафу.
Више не коментаришем на овај начин а оно што сам написао у претходном коментару важи и даље.
Поздрав брате.

Objavite moj komentar nije uvredljiv

Najnovije vesti

Rukometaši u ZONI ISPADANJA »

Rukometaši Vranja 1957 u 11. poslednjem jesenjem kolu šampionata u Super «B» ligi «Istok-Zapad», poraženi su u Negotinu...

Kako kaže Beograd »

U isčekivanju izbora lokalna politička scena postaje sve komplikovanija. Koalicija na vlasti kao takva sakupljena je po...
Sajam Zaposljavanja