Nastavak CIRKUSA u Školi za odrasle

Odeljenje za inspekcijske poslove Grada Vranja preko gradske prosvetne inspekcije nastavlja sa pritiscima na direktora Osnovne škole za obrazovanje odraslih Svetislava Stanojkovića, saznaju InfoVranjske u Gradskoj upravi u Vranju.

- Najnoviji «slučaj» polaznice koja je dobila diplomu ove škole a povremeno je odlazila u inostranstvo i napravila nekoliko izostanaka, maksimalno je iskorišćen za dodatni pritisak na direktora ove ustanove Svetislava Stanojkovića, znate već, zbog slučaja «Palaleja i Palalejka», nezavisno od činjenice da je njegova odgovornost minimalna u tom nazovi slučaju - ističe jedan od sagovornika InfoVranjskih iz Gradske uprave.

Po njegovim rečima, «odgovornost za evidentiranje izostanaka je na predmetnim nastavnicima, a ne na direktoru, mada su u pitanju sitni prekršaji, a nikako neka krivična dela».

- Gradskoj prosvetnoj inspekciji je dojavljeno da je polaznica dok je bila na nastavi povremeno odlazila izvan granica, pa je izvršen vanredni inspekcijski nadzor, prvi put 25. maja i to smišljeno tog datuma, kada je direktor Stanojković bio odsutan - navodi sagovornik InfoVranjskih.

Gradska prosvetna inspekcija je čak od Policijske uprave zatražila podatke o boravku polaznice u inostranstvu, pa kada je dobila tražene podatke, utvrdila je da nastavnici odista nisu evidentirali izostanke ove zakasnele učenice.

Odeljenje za inspekcijske poslove Grada Vranja obavestilo je Odeljenje Ministarstva prosvete u Leskovcu o ovom «teškom» slučaju «zloupotrebe u Školi za osnovno obrazovanje odraslih u Vranju i Ministarstvo prosvete u Beogradu.

Podsećamo, Školski odbor Škole za osnovno obrazovanje odraslih izglasao je nepoverenje direktoru ove ustanove Svetislavu Stanojkoviću, ali je njegovu smenu blokirao «neko» mnogo jači i uticajniji od poslušnika aktuelne vlasti u Vranju.

S. Kostić

Komentari

Svetislave, dosta je bilo... Pomerise ti matericu. Bataljuj...

Tu nema nikakvih prekršaja,Škola za obrazovanje odraslih,mora da pomaže i daje podršku učenika koji odlaze u inostranstvo zbog ekonomske situacije i to je direktor svesno i odgovorno postupio,učenici i u redovnom školovanju,svih srednjih škola odsustvuju i dva do tri meseca i polože razred.Učenicima se pomaže a ne odmaže i nema tu nikave odgovornosti.

Slazem se sa Nevenom. Ali se nakacili na coveka. Osvetoljubivost malogradjanskog sveta. A molba novinaru - nemojte da kvalifikujete i diskriminisete ljude na osnovu godina. Mislim na "zakasenela ucenica". Svako ima pravo da se skoluje...

Najnovije vesti

AluTerm plus