Naprednjačka većina usvojila budžet od 2,7 MILIJARDI

U utorak je u Vranju oržan prvi deo 29. sednice Skupštine grada u ovom sazivu.

Najvažnija odluka Skupštine u utorak je bila ona o budžetu, koji je izglasan samo mandatima vladajuće koalicije, i to samo dva dana pre isteka zakonskog roka za donošenje ove odluke.

Koliko se ovaj posao radi amaterski svedoči i činjenica da su odbornici podržali budžet od 2,714 milijardi dinara, što je treća cifra koja se u javnosti pojavljuje od kako se o ovom dokumentu govori, a verovatno osma koja kruži među stručnjacima za ovaj posao.

U takvoj situaciji opoziciji nije trebalo mnogo da kritikuje ovaj dokument, jer je on sam po sebi sopstvena kritika.

Najzanimljivije su bile tvrdnje većnika za sport Nenada Đorđevića da je stadion završen (!), bez obzira što su i u narednoj godini opredeljena sredstva za završetak tog posla, kao i da je završen Hirurški blok, mada su pare za taj posao opredeljene i narednim budžetom.

Za istoriju ostaje i istupanje gradonačelnika Slobodana Milenkovića, koji je ustvrdio da je Vranje, osim jarbola, tamo dobilo i „prelep vidikovac“, verovatno na njive prema Moravi.

N sednici je bilo mnogo rei o kapitaalnim investicijama, ali je na kraju ispalo da one zavise issključivo od republičkog budežta, te da lokalne vlasti, i pored sveg povećanja poreza, jedva imaju novca da izdravaju same sebe.

No, bilo kako bilo, opozicija je izašla iz sale posle glasanja o budžetu, tvrdeći da bez njih u sali nema kvoruma, ali je predsednik Skupštine Dejan Tričković nastavio da obavlja svoj partijski zadatak kao da sedi u svojoj stranci, a ne u Skupštini grada.

Sednica će biti nastavljena u četvrtak, 20. decembra, sa početkom u osam časova.

Najnovije vesti

Vranje SADI drveće!!!!!! »

Sasvim neočekivano i iznebuha, ogoljeno Vranje potpuno ruinirane životne sredine puključilo se u sasvim suprotnoj akciji...

KORONA NA JUGU: Dalje smirivanje »

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 397 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 91 je poziti...
ZutoCvece