NAJDIĆ: Biblionet je važan za Vranje

Zajednica matičnih biblioteka Srbije organizuije "Biblionet" koji će se ove godine održati u Vranju od 1. do 3. oktobra, a ovo je 14. skup koji se otganizuje pod ovim imenom.

Direktor Javne biblioteke "Bora Stanković" u Vranju Zoran Najdić rekao je za portal InfoVranjske da je Biblionet važna stvar za ceo region i grad Vranje.

- Ovo je prvi put da se Biblionet održava u Vranju, tema ovogodišnjeg skupa biće "kreiranje nove zajedničke vizije za biblioteke Srbije“ - rekao je Najdić za naš portal.

Svečano otvaranje Biblioneta zakazano je za 1. oktobar na večernjoj sceni pozorišta "Bora Stanković" Vranje, gde će biti dodeljena nagrada „Đura Daničić“ za 2019. godinu.

Dobitnica ovogodišnje nagrade je Snežana Nenezić iz Narodne biblioteke Kruševac, dok će manifestaciju otvoriti Danijela Vanušić ispred Ministarstva kulture.

Nakon dodela nagrada, posetioci će imati prilike da pogledaju izložbu "Zona Davlatov" koja će biti organizovana u sali kamerne scene vranjskog pozorišta.

Jasmina Knežević, ispred Javne biblioteke "Bora Stanković" govoriće na temu "Biblioteka Bora Stanković kao nosilac kulturne saradnje".

Direktor ove ustanove Zoran Najdić rekao je da će se ispoštovati sve mere vezane za sprečavanje širenja virusa kovida 19, i šire.

NIV

Najnovije vesti

ZutoCvece