MUSTAFA glavni kandidat za predsednika NSA

Magistar sociologije Ragmi Mustafi (1984) iz Velikog Trnovca, najozbiljniji je kandidat za novog predsednika Nacionalnog saveta (NS) albanske nacionalne manjine, saznaje portal Infovranjske.

Ragmi Mustafi je master sociologije, a trenutno je predsednik odborničke grupe PDD u lokalnom parlamentu.

Inače, na albanskoj političkoj sceni u Bujanovcu i Preševu, trenutno se vode intenzivni razgovori čiji bi cilj trebao da bude jedna jaka koalicija koja će ubuduće voditi NS.

Pregovori dveju najjačih političkih grupacija, Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija i Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmija Mustafe, koje skupa imaju osam od 15 članova NS, privede se kraju.

- Naši pregovori sa DPA privode se kraju, ali uporedo razgovaramo i sa drugim opcijama, jer nam je cilj da se napravi jača koalicija, kako bi budući Savet radio i brže i ekspeditivnije – kaže predsednik PDD-a Šaip Kamberi.

Izbornim kalendarom je predviđeno da svi saveti nacionalnih manjina najkasnije do srede 28. novembra treba da održe konstitutivne sednice i izaberu nove predsednike.

A. Jovanović

Ovaj tekst urađen je uz pomoć Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Srbije. Tekst izražava samo stavove redakcije infovranjske.rs i Ministarstvo na snosi odgovornost za stavove iznete na portalu.

Najnovije vesti

Pao sa motora u Karađorđevoj »

U četvrtak pre podne u ulici Karađorđevoj dogodila se saobraćajna nezgoda sa, nažalost, teškim posledicama.Vozeći svoju...

Ode Neši u direktore!? »

Nenadu Đorđeviću Nešiju, gradskom većniku za sport, predstoji direktorska fotelja u «taze» javnoj ustanovi «Sportski obj...

Smiljče NOVA šefica SNS BOTOVA »

Smilja Antić, nedavno za stalno zaposleni kadar naprednjaka u kabinetu gradonačelnika Milenkovića, preuzela je i "šefova...
ZutoCvece