MULJATORI u problemu: Nema para za NESPOSOBNE i ALAVE

Povodom teksta info Vranjskih „Vlada isisava 1.5 milijadi sa juga Srbije“ svojim opservacijama javio se naš čitalac, očigledno vrhunski poznavalac stvari.

Pojednostavljeno, Info Vranjske su pisale o raskidu ugovora za rekonsrukciju OŠ „Radoje Domanović“, vrednog oko 140 miliona dinara, gubitak ugovora za rekonstrukciju Bolnice u Surdulici, takođe vredne oko 140 miliona dinara i ozbiljne mogućnosti raskida ugovora o rekonstrukciji Bolnice u Vranju vednosti 1.2 milijarde dinara.

Čitalac Info Vranjskih najpre napominje da je republička Komisija za zaštitu prava ponuđača nekoliko puta vraćala dodelu ugovora za „Domanović“ na ponovno odlučivanje, sa obavezom Grada da isplati sve nezadovoljne, koji su se i žalili Komisiji.

- Te sume nisu male. Bilo je i odluka o obustavi javnih nabavki po ovom pitanju na koje su se ponuđači žalili, pa su im ti troškovi nadoknađivani iz budžeta. Sposobno, nema šta - ocenjuje se u dopisu Info Vranjskim.

Na kraju je zastupnik grada, gradonačelnik Milenković, doneo je odluku da se radovi na “Domanoviću“ dodele „njegovim favoritima“, grupi ponuđača na čelu sa GAR „Vuki“ iz Žbevca.

Ovaj sagovornik pogrešno optužuje Info Vranjske da su javile da je IG sistem dobio taj posao, (a nisu), a on pojašnjava da se IG sistem žalio Komisiji za zaštitu pava ponuđača.

- Muljatori su se opet našli u problemu jer su im iz Kancelarije za javna ulaganja najpre nagovestili da neće više da trpe nesposobnost lokalne samouprave, a onda i raskinuli ugovor o rekonstrukciji „Domanovića“. Tako je zatvoren novčanik države, jer za nesposobne i alave nema ni dinara - zaključuje se u dopisu.

Prema ovom promišljanju, da su prošli Gonzijevi favoriti deca bi ipak imala novu školu. Ovako, ništa.

- Ali, ništa ni za Gozija i ekipu. Od cele priče stvoreni su samo troškovi koji su pali na lokalni budžet, za ša su direktno odgovorni nesposobni gradonačelnik i njegova bulumenta - kaže naš sagovornik.

Sličnu priču on vidi i oko rekonsrukcije Bolnice u Vranju, sa dodatkom, kako on kaže, „beograđana i ovlašćenog lica iz ZC Vranje“.

- Uložene pare treba da se delom vrata preko izvođača, za koga se i šteluje dokumentacija. Tu je i Gonzijev čovek zadužen da „skocka“ tender, naročito u vezi dodatnih uslova, baš kao što je „skockao“ i tender za „Domanovića“ - objašnjava naš sagovornik.

Prema ovoj kontemplaciji, Gonzi bi da „sebi za života podigne spomenik“, uz ne mali „tal i za svoje ljude ovde i za „beograđane““.

Kao orpavdanje ovih svojih reči on ukazuje na činjenicu da još uvek nije dodeljen posao rekonstrukcije ZC Vranje, a lokalna vlast već je dodelila poslove nadzora konzorcijumu firmi među kojima je i vranjski „Elpro“.

Tender za ZC je pao jer su se firme „Credo“ i „Tončev gradnja“ žalile Komisiji za zaštitu prava ponuđača, smatrajući da uslovi konkursa nekoga unapred favorizuju.

I opet će troškovi ove situcije, oko 600.000 dinara, pasti na teret lokalne vlasti.

Na kraju ispada da su Info Vranjske pogrešile kada su napisale da se sa juga isisava 1.5 miliijardi dinara.

Očigledno, ta suma je mnogo, mnogo viša.

SSB

Najnovije vesti

ZutoCvece