MITIĆ: ZABRANITE sindikalno delovanje!

Slučaj u OŠ «Dositej Obradović» u Vranju, gde je zamenik direktora Stanko Popović predsednik organizacije sindikata «Nezavisnost», najveća je i nezabeležena bruka vranjskog sindikalizma u njegovoj ne baš slavnoj istoriji, čak i veća od formiranja načelničkog sindikata u Gradskoj upravi u Vranju, zaključuje u izjavi za InfoVranjske Novica Mitić, koordinator Ujedinjenih sindikata Srbije za Pčinjski okrug.

Mitić, konsterniran «sindikalizmom» u «Dositeju», predlaže izmenu zakona o sindikatima.

- Predlažem i to vrlo ozbiljno da Skupština Srbije usvoji izmene zakona o sindikatima u smislu da predsednici osnovnih sindikalnih organizacija mogu isključivo da budu poslodavci, direktori i njihovi zamenici, kako bi sve aktivnosti sindikata i zvnično bile pod njihovom kontrolom - ističe Novica Mitić.

Po njegovim rečima, «pošto smo na polju sindikalnog delovanja na najnižim granama u istoriji ove zemlje, već razmišljam i o mogućnosti da se u našim uslovima zabrani sindikalno delovanje, pa neka tada vlast bude zadovoljna i sve drži onako kako smatra da treba da bude, da joj sindikati ne smetaju u njenim «reformskim» naporima».

S. Kostić

Komentari

Noce dobro je,sledecu godinu streljaju,vikaj uraaaaaaa

Novice nemoj tako. Pa ti si prvi uveo sindikalizam u u crkvenim krugovima što je u to vreme pa isada suprotno Zakonu. Tvoj bliski odnos i drženje sa vranjskim Vladikom, njegovim Pravosleštenstvom Pahomijem Gačićem u to vreme je bila priprema uvođenja sindikalnog pokreta kod sveštenika, popva i đakona. Kako to sada da ti kao toliki sindikalni poverenik se boriš protiv prava radnika na sindikalno udruđivanje u prosveti. Kako si to skoro zaboravio da nisi izlazio iz gradske crkve. Tvoje radno mesto nije bila Novogranja vec kancelarija Vladike vranjskog. Nemoj molim te. Nešto slabo pamtiš

Najnovije vesti

ZutoCvece