Mitić: Kršenje ustava u DOSITEJU, da se oglasi POLICIJA

Ujedinjeni sindikati Srbije najoštrije osuđuju presiju nad aktivistima Unije sindikata prosvetnih radnika u Osnovnoj školi «Dositej Obradović» u Vranju, ocenjujući da se time krše ustavna i zakonska prava zaposlenih na slobodno i od poslodavaca nezavisno sindikalno organizovanje.

- Ne razumem kako je uopšte moglo da dođe do takvih pritisaka od strane jednog važnog državnog organa kakva je Policijska uprava u Vranju - ističe Novica Mitić, koordinator Ujedinjenih sindikata za Pčinjski okrug.

Kao dugogodišnji sindikalni aktivista, Mitić očekuje reakciju nadležnih državnih institucija u vezi nerazumnog pritiska na sindikalce u jednoj od najstarijih vranjskih škola.

- Nadam se i očekujem da se svi koji su vršili pritisak na sindikalce u Dositejevoj školi javno izvine tim ljudima, jer oni nisu kriminalci i ne krše ni zakone ni Ustav Srbije samo zato što se bore za prava zaposlenih i što pripadaju sindikalnoj organizaciji iza koje ne stoje ni predstavnici vlasti niti rukovodstvo ove škole, dakle, radi se o pravom sindikalizmu, a ne fingiranom od strane vlasti - poručuje prvi čovek Ujedinjenih sindikata u Pčinjskom okrugu.

Mitić, na kraju, u skladu sa tradicionalnom sindikalnom solidarnošću, pruža punu podršku članovima i aktivistima USPR u školi «Dositej Obradović» i veruje da oni neće stati na svom sindikalnom putu u pravednoj borbi za prava zaposlenih radnika.

S. Kostić

Komentari

Novice ti se i dalje vrtiš. Daj bre napusti ovo mesto i predaj nekom mlađem.Tvoje mesto je pored tvog prijatelja i velikog duhovnika njegovog Pravosveštenstva g.Pahomija u prevodu Gačića. Ja mislio da si vec bezicirao neki posao crkvenjaka ali kako vidim pukla među vama tikva. E moj Novice Novice. Zato te ne vole tvoji meštani gornje mahale Žabskog.

Novica je car

Najnovije vesti

FIFA suspedovala DINAMO »

Svetska fudbalska federacija (FIFA) suspendovala je vranjski Dinamo, prenose prestonički mediji. Veto se odnosi registra...

IN MEMORIAM: Branko Nikolić »

U Vranju je, u 95. godini života, preminuo Branko Nikolić, učesnik Drugog svetskog rata, posleratni fukcioner, društveno...

Antalija: Igra bolja od rezultata »

Surdulički Radnik na pripremama u Antaliji izgubio je prvi kontrolni susret od turskog prvoligaša Khimkija rezultatom 3:...
ZutoCvece