MINISTARSTVO ZDRAVLjA Smene u ZC Vranje!

Radio-televizija Srbije je u sredu popodne javila, pozivajući se na saopštenje Ministarstva zdravlja, da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar smenio rukovodioce nekoliko zdravstvenih ustanova u Srbiji, između ostalog i Vranja.

Iz saopštenja nije jasno da li se misli na v.d. direktora Zdravstvenog centra (ZC) Vranje Vladimira Stamenkovića, jer se u saopštenju navodi da su smenjeni direktori "bolnica" u Vranju Aranđelovcu, Majdanpeku, Boru, Gornjem Milanovcu, Negotinu, Priboju, Prijepolju, Zdravstvenom centru u Negotinu i Očnoj klinici Kliničkog centra u Nišu, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Stamenković je nedostupan na broj mobilnog telefona poznat redakciji portala Vranjske, dok je upravnik Opšte bolnice Zvonimir Djorđević izjavio za naš portal da za sada "nema nikakve informacije o smenama u ZC Vranje".

Ministar zdravlja postavlja i razrešava samo direktore zdravstvenih centara, dok direktore organizacionih jedinica u sklopu njih (bolnica i domova zdravlja) imenuju direktori ZC, tako da je verovatnije da se radi o smeni na čelu ZC Vranje, međutim zvanične potvrde te informacije za sada nema.

Šef vranjskih naprednjaka i narodni poslanik u Skupštini Srbije Slaviša Bulatović, rekao je portalu Vranjske da on ima informaciju da je ministar Lončar smenio v.d. direktora ZC Vranje Vladimira Stamenkovića.

Portal Vranjske nezvanično saznaje da će do daljeg, odnosno do postavljenja novog rukovodioca, vranjskim zdravstvom privremeno upravljati koordinator sa područja Leskovca.

Nezvanično, navodno je reč o direktoru Opšte bolnice u Leskovcu, specijalisti medicine sporta Nebojši Dimitrijeviću.

Odluka je usledila posle izveštaja o kontroli rada bolnica, dodaje se u saopštenju ministarstva.

Timovi sastavljeni od najeminentnijih profesora i lekara, koje je imenovalo Ministarstvo zdravlja, u proteklih sedam dana kontrolisali su rad bolnica u Srbiji i u sredu su podneli ministru Zlatiboru Lončaru prve izveštaje kada je u pitanju vođenje dokumentacije, higijena, odnos prema pacijentima, stručni rad i opremljenost ustanova.

Na osnovu toga, ministar Lončar je doneo odluku o imenovanju novih rukovodilaca u navedenim ustanovama

Pojedinim bolnicama, odnosno njihovom rukovodstvu, dat je rok od dve nedelje da isprave uočene nedostatke.

- Kadrovske promene su samo prvi korak u rešavanju situacije koju smo zatekli.

Timovi nastavljaju svoj rad, sve dok se sve bolnice ne uvedu u sistem koji podrazumeva poštovanje svih zdravstvenih pravila i protokola - istakao je ministar Lončar.

Do petka, 28. oktobra, ministar očekuje izveštaje o stanjima u domovima zdravlja i kliničkim centrima.

Vranjske

Najnovije vesti

Veliki požar u centru grada »

U ponedeljak je u centru Vranja u jednoj privatnoj kući izbio ozbiljan požar, saznaju Info Vranjske na licu mesta.Požar...
ZutoCvece