Milion migranata prošlo kroz Pčinjski okrug

Lokalna samouprava Vranja od početka migrantske krize aktivno se uključila u pružanje podrške i za dve godine nije bilo nikakvih incidenata na području juga Srbije, izjavio je predsednik Skupštine opštine Vranje Dejan Tričković.

„U tom periodu kroz Pčinjski upravni okrug prošlo je oko milion ljudi, a od 30. maja ove godine u nekadašnjem motelu otvoren je prihvatni centar.

Veoma je bitno da lokalna samouprava, državne institucije i civilni sektor deluju zajedno.

Migrantima koji su bez svoje volje napustili domove treba prići bez podozrenja i predrasuda, i to svi skupa mora da prevaziđemo.

Zato će Grad Vranje pružiti punu podršku projektu „Gradimo zajedno - monitoring i javno zastupanje u lokalnim zajednicama“, rekao je Tričković.

On je sa predstavnicima Lokalne mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima razgovarao o projektu „Gradimo zajedno - monitoring i javno zastupanje u lokalnim zajednicama“.

KOMESARIJAT: U Vranju 135 izbeglica

Teme su bile preventivna zdravstvena zaštita i druge lokalne aktivnosti koje se sprovode na terenu.

Projekat finansira Evropska unija, a realizuju Fondacija Konrad Adenauer, Atina - Udruženje građana za borbu protiv trgovine ljudima i Makedonsko udruženja pravnika. Obuhvaćeno je 10 gradova i opština iz Srbije i Makedonije.

I.V.

Najnovije vesti

ZutoCvece