Milica Stefanović, kozmetičarka: Geliranje noktiju za negovan izgled ruku

Manikir neguje kožu šake, prste i nokte na rukama, dok je pedikir pogodan za negu kože stopala i prstiju na nogama, kao i nokte na nogama - izjavila je za portal Vranjskih kozmetičarka Milica Stefanović.

- Pritom, odstranjuje otvrdnulu i sasušenu kožu, uklanja žuljeve, uređuje urasle i deformisane nokte i lakira ih - dodala je Stefanovićeva.

Ova kozmetičarka u svom radu koristi različita kozmetička sredstva u vidu masti, lakova i krema, a radi uz pomoć profesionalnog pribora - makaza, turpija, nožića, specijalnog kamenja, četkica, vate, raznih posuda i antiseptičkih sredstava.

Manikir uređuje samo nokte na ruci, jer su hrapava koža i žuljevi na rukama ređa pojava.

Jelena Trajković, frizer-stilista: Hidratacijom kose protiv hladnoće

- Moja preporuka, uz negu ruku i nogu, bila bi i geliranje noktiju.

Žena treba biti u svakom pogledu sređena i spremna, a to danas može da bude veoma lako i jednostavno, samo ako ima malo stila, volje i slobodnog vremena.

Geliranje noktiju je danas najčešći rad kozmetičara, a ne zaostaju ni rad tretmana lica, depilacije, masaža tela i ostalo što pruža jedan dobro opremljeni salon – zaključuje ova kozmetičarka.

U vezi sa pedikirom, preporučuje da pri izboru cipele ona bude udobna, da omogućava pravilnu cirkulaciju krvi u stopalima, a dodaje i da je važan pravilan izbor uložaka za cipele.

Što se tiče manikira, kaže da žene moraju pravilno negovati kožu i nokte na rukama.

 

Najnovije vesti

Pao sa motora u Karađorđevoj »

U četvrtak pre podne u ulici Karađorđevoj dogodila se saobraćajna nezgoda sa, nažalost, teškim posledicama.Vozeći svoju...

Ode Neši u direktore!? »

Nenadu Đorđeviću Nešiju, gradskom većniku za sport, predstoji direktorska fotelja u «taze» javnoj ustanovi «Sportski obj...

Smiljče NOVA šefica SNS BOTOVA »

Smilja Antić, nedavno za stalno zaposleni kadar naprednjaka u kabinetu gradonačelnika Milenkovića, preuzela je i "šefova...
ZutoCvece