MIHAJLOVIĆ: Bojkot je deo Sporazuma sa narodom (VIDEO)

Predsedništvo Srpskog pokreta „Dveri“ je na sednici koja je održana u ponedeljak, 26. avgusta donelo odluku o bojkotu narednih izbora 2020. na svim nivoima.

Ovaj potez prvi čovek Dveri u Vranju Milan Mihajlović, inače član Predsedništva pokreta, tumači kroz nelegitimnost izbora, „čije rezultate Dveri neće priznati, niti će na bilo koji način pratiti ovo dešavanje“.

- Mi se držimo „Sporazuma sa narodom“ koji je potpisan sa inicijativom „1 od 5 miliona“. U tom sporazumu prvi zahtev je bio oslobađanje medija najmanje šest meseci pre izbora. Taj rok ističe septembra, pregovori sa vladajućom koalicijom su pokazali da oni za takav korak nisu spremni, tako da je jedini logičan potez sa naše strane, odluka da na izborima ne učestvujemo - kaže Mihajlović.

On napominje da pokret kome pripada nema nameru da učestvuje u „nekakvom političkom rijalitiju vladajuće stranke, koja će verovatno nekim svojim medijskim spinovima manipulisati brojkama“.

- Nas ne zanima broj obmanutih i zaplašenih građana koji će na te izbore i izaći. Mi na izborima nećemo učestvovati, jer ne želimo da budemo saučesnici u jednoj farsi, u jednom krivičnom delu koje vrši SNS i njeni sateliti. Mi pozivamo sve naše simpatizere i građana da ne učestvuju na ovim izborima, jer mi ove izbore smatramo nelegitnim i ne priznajemo njihov rezultat - kaže Mihajlović.

Podsećamo, Tim TRI, udruženje građana iz Vranja za 4. septembar zakazalo je tribinu na temu „Izbori ili bojkot“, koja će biti održana najverovatnije u nezavršenim prostorijama Info Vranjskih, pre svega zbog opstrukcije koju vlast vrši nad ovom idejom.

Zato Tim TRI, kao osnivač Info Vranjskih, poziva sve građane i ostale zainteresovane da prisustvuju tribini i iznesu svoje stavove po ovoj, reklo bi se najosetljivijoj temi srpskog društva u ovom času.

SSB

Komentari

O evo stručnjaka. Pitajte ga zato su ga privodili u supni sta je pronadjeno kod njega

Vi hocete promene, a te promene mislite da mozete da dobijete bojkotovanjem izbora. Pa bojkotovanje znaci necinjenje, kako necinjenjem da se desi bilo kakva promena. Strateski promasaj, samo ce imati jos vecu vecinu vladajuca stranka u skupstini.

Najnovije vesti

ZutoCvece