IN MEMORIAM: Staniša Tasić

U Vranju je 18. februara ove godine preminuo Staniša Tasić, diplomirani inženjer elektrotehnike i dugogodišnji funkcioner Srpskog pokreta obnove.

Tasić je ceo svoj radni vek proveo u Elektrodistribuciji u Vranju, a u jednom mandatu je bio i generalni direktor, a tehnički direktor u više navrata.

Godine 1990. učlanio se u Srpski pokret obnove kome je ostao veran do kraja života, čak i posle 2000. godine kada je ova stranka imala najmanji broj članova u Vranju od svog osnivanja.

U vranjskom odboru SPO bio je sekretar, potpredsednik i više godina predsednik, kao i odbornik u Skupštini opštine Vranje.

Staniša Tasić je predstavljao oličenje čestitosti i iskrenog verovanja u ideje SPO koji nije napustio ni u periodu kada je na vranjskoj političkoj sceni bilo mnogo preletača iz stranke u stranku zarad ličnih i sebičnih uglavnom materijalnih interesa.

Tasić se nikada nije rukovodio nekim posebnim ličnim ambicijama u politici, već je verovao u program SPO do kraja političkog angažmana i do same smrti, zbog čega je u Vranju uživao izuzetan ugled i među običnim ljudima, ali i u redovima političkih istomišljenika i onih koji su pripadali drugim političkim opcijama.

Staniša Tasić je sahranjen 19. februara na Šapranačkom groblju u Vranju.

Najnovije vesti

Boske pred izlečenjem od korone »

Dragan Stevanović Boske, državni sekretar u Ministarstvu privrede i koordinator SNS za Pčinjski okrug, oboleo je od koro...
ZutoCvece