MEDIJSKE PARE: Zuja zaustavljen, novi u naletu

Mediji iz Vranja na upravo završenim konkursima ministarstva kulture za sufinansiranje medijskih sadržaja dobili su ukupno nešto manje od 18 miliona dinara.

Ako se zna da su, recimo, vranjske javne ustanove iz oblasti kulture dobile tek nešto manje od pet miliona, jasno je koliko ova država izdvaja, nažalost, za medije, a ne za infomisanje.

Da se izdvaja za informisanje građana, a ne za održavanje u životu davno preživelih formi, zar bi tada, i na koji način, RTV Vranje mogla da dobije 4,7 miliona dinara za osam projekata, koliko im je na više konkursa prošlo od 13 prijavljenih?

Ili RTV Bujanovac, istog autora, za čije delovanje i šest od 11 projekata je odvojeno oko četiri miliona dinara?

Nije loše prošla ni Vranjska plus, kojoj će tri projekta biti finansirana sa oko 2,35 miliona, a ni TV Info puls, sa milion diara za jedan projekt, ali i još 700.000 dinara za pripadajuću NVO „Niboi“.

Vranje news će za dva pojekta inkasirati oko milion dinara, a OK radio za jedan oko 550.000 dinara.

Sve u svemu, može se oceniti da je najgore od svih prošla RTV Vranje, koja je prktično dobila duplo manje para nego prethodnih godina, ali, to vlasnika Veličkovića ne brine mnogo, jer je osataka ravnopravno podelio na svoje druge medije i pridružene nevladine oprganizacije.

Najbolje su prošli oni od pola miliona do milion, sa minimalnim brojem zaposlenih, kojima će ovo verovatno omogućiti još godinu dana života.

Informisanje je, naravno, u drugom planu, ali, tako je kako je, i tu nema šta ni da se doda ni da se oduzme – tražili ste, pa sad gledajte.

SSB

RANG LISTA NADREALISTA

RTV Vranje – 4,7 miliona za 8 projekata

TV Bujanovac – 4,05 miliona za 6 projekata

Vranjska plus – 2,35 miliona za 3 projekta

Dolina Bujanovac – 1,3 miliona za 3 projekta

TV Info Puls – 1,0 miliona za 1 projekt

Vranje news – 0,92 miliona za 2 projekta

TV Ritam – 800.000 za 1 projekt

„Niboi“ – 700.000 za 1 projekt

Čuvari prirode - 680.000 za 2 projekta

Media index – 560.000

OK Radio - 550.000 za 1 projekt

Bujanovačke – 430.000 za 1 projekt

Zanimljivo je da su najgore prošli Sky media tim, kome nije odobren ni jedan projekt od 7 sa koliko se kandidovao, a ni portal 017 kome nije prošao ni jedan od šest projekata.

Komentari

Babacko ti kad ne dobijes ne valja ti niko. Pa napisi kolko i koji mediji u Vranje dobijaju od strani donatori na primer ti gde po projektu dobijaš po 20,30 do 50.000 evra.Kolko si miliona dobio od ministarstva koja drzi SPS zadnje nekolko godine.Napisi to ti si nezavisan novinar zar ne

Važno da svi oni rade za SNS i ostale stranke uz SNS a ne da izveštavaju narod istinito. Samo laži i veličanje vladajućih lopova. A budale veruju njima i 2 puta 3000 i još poneka crkavica narodu. Da zamazu oči budalama koji veruju u njih.

A be Babacko kako te neje sram najvise pare od svi u Vranje uzimas

Podaci su delom netačni i u velikoj meri neprecizni i nekompletni. A Zuja dobio kao i prošle godine nema pad nikakav osim u vasim glavama

Civa je vranjska puls i info puls?

Jedni vikav na Zvezdana Kopernikus, drugi vikav na Gašičevig brata, treći da je toj sve SNS stranačko...

Najnovije vesti

Dr Ljiljana Antić u ilegali!? »

Dr Ljiljana Antić, direktorka Zdravstvenog centra u Vranju, nalazi se u svojevrsnoj SNS ilegali, ističe za portal InfoVr...
ZutoCvece