Medicinska: Zaposleni protiv direktorke u 16 tačaka

Grupa zaposlenih profesora Srednje medicinske škole «Dr Izabel Emsli Haton» u Vranju uputila je Ministarstvu prosvete, Republičkoj prosvetnoj inspekciji i pomoćniku ministra prosvete za srednje obrazovanje dopis sa primedbama na rad i propuste direktorke Gordane Jovanović u 16 tačaka.

Prve primedbe odnose se na raspodelu časova «miljenicima» i onima koji nisu u njenoj milosti, prvima daje preko 100 odsto plus 30 odsto, a drugima usitnjava normu i šeta ih u više škola, dok istovremeno ne prijavljuje pojedine časove, geografija, srpski, fizičko, pravdajući ih kao «tehničku grešku».

- Na ekskurzijama deci uzima avans za tri noćenja u hotelu po 20 evra, to je po 60 evra, a broj dece je 150, taj novac ne vraća, navodno smanjiće ratu agenciji, što ne čini - četvrta je primedba na račun direktorke.

Direktorka prijavljuje tehnološke viškove bez poštovanja kriterijuma, a svi ugovori o radu zavođeni u delovodniku su brisani, navode zaposleni u Medicinskoj školi.

- Svoje časove je stavila na mirovanje i ukrupnila svoju normu, zaposlila rođake, naplaćuje putne troškove i kada je voze službena vozila, a razredna starešinstva daje profesorima na određeno vreme - piše dalje u dopisu zaposlenih navedenim institucijama.

Direktorka nenamenski troši sredstva od vanrednih učenika i od izdavanja fiskulturne sale, primala profesore mimo konkursa po svojim kriterijumima, preuzimala radnike mimo zakona, ne kontroliše izostanke učenika, jer je tek jedna trećina upisana u dnevnike, navodi se u dopisu zaposlenih.

Na kraju, direktorka se optužuje da je «psihologa kojeg je zaposlila na 50 odsto, dopunjuje do 100 odsto radom u biblioteci, što je nezakonito».

Na kraju dopisa se navodi «da se direktorka Gordana Jovanović krije iza SNS,a da je naveden samo deo u moru brojnih nepravilnosti koje ona čini u Medicinskoj školi».

InfoVranjske su se putem mejla obratile direktorki i objaviće njen odgovor, ako ga bude, jer ga do emitovanja ovog teksta nije bilo.

S. Kostić

Ovaj tekst je emitovan uz pomoć i podršku European Endowment for Democracy (EED). Donator ne snosi odgovornost za mišljenja i stavove iznete u ovom tekstu.

Komentari

Та је велико зло

Žena zvana zlo, krajnje je vreme da zavrsi u cuzi. Poznata po brojnim kriminalnim radnjama. Doso ti je kraj, za sve mora da platiš, malo li je sve sta si radila. Dobro se profesori opametili

Bravo za profesore, ne kao u Komrad direktor i izvršni šikaniraju ljude jer iz je zaprećeno otkazom i svi ćute. Smeniti te bagre

Ne bih baš bio siguran da se ćuti...

Hahahahahahahaha. Kako nepismeni zezaju pismene. Kako se oni lepo zezaju sa narodom

Ta direktorka je najveći preletač i poltron, osoba koja bi preko leševa gazila samo da bi opstala na direktorskoj funkciji.

Kada će Suzana Stanković Mišić da odgovara za svoje kriminalne radnje?! Radi sve ovde pobrojano i gore od toga. Kada će oni mučeni profesori Gimnazije da dignu glavu i urade ovo? Pristaju na to da ih vodi najgori medju njima, ocigledno to i zaslužuju... Suzana je još perfidnija od ove, ona je zaposlila zenu gradskog prosvetnog inspektora i "druga" republičke prosvetne inspektorke Daniele Mitić, razumete? Zloupotreba na svakom koraku, mobing i diskriminacija! Da li znate ko nam vodi skole, narode???!

Tako se ponašaju zato što imaju podršku tih prosvetnih inspektora, koji za jednu pljeskavicu i koka kolu pišu izveštaje da te bog sačuva... Korumpirana bagra, i jedni i drugi...

Suzani prvo da se preispita diploma, a onda i sav kriminal u koji je debelo zaglibila.
Gimnaziju da vodi jedna nepismena osoba sa govornom manom.
Ona je jedva srednju skolu zavrsila.
Njoj nije mesto ni u nekoj seoskoj skoli.
Ukaljala je ime Gimnazije.

Pa Goca to radi godinama,sta je bilo sa njenom miljenicom Elizabetom koja je radila kao profesor u skoli a ispostavilo se da od medicinskog fakulteta ima samo veliki odmor?Doticna potpisivala i diplome ucenika?!!!Ko je procesuiran i odgovarao za toliki propust?I to zataskano???

Apsolutno je sve tačno. Krije se iza politike. Ona je najveći zlo, sram i tuga za takvu skolu. Zatvor je mala stvar za Gocu!

Kada smo mi obaveštavali nadležne svi su pravili gluvi. Gurali su direktorku samo napred, a žena sposobna, uzimala davala i glavu spašavala. Pitanje je sada pošto je sve napisano kako će da reaguje mijistarstvo. Da li će opet biti pucnha u prazno. Sve što ste objavili je tačno i za sve postoje dokumenta. Da li će je sada štititi!? E, a čak su je i nagradili za člana radne pidgrupe za rešavanje viškova!!!Kud ćeš gore, šta li rade ovi ostali direktori pa sve ovo trpe?
Znači neko ko krši najviše zakon njega nagraditi? Da li se prema dotičnoj definiše i sve u ovoj državi?
Će zapojev i vranjski petlovi u zoru...

Koji nadležni da reaguju Dušanović, Daniela? Svako čuva svoje du**. Slizali se s direktorima i niko ništa ne preduzima. Neki mogu sve mimo zakona da uradi, niko ni reč da im kaže. Preko norme i nestručno časove daje i direktor hemijske škole.

Lično misim gde ima dima ima i vatre i najverovatnije je čaša prepunjena čim su zalosleni nastupili otvoreno! Pozdravljam i podržavam!

A ona je u podgrupu i odlučuje ko u koju školu da dobije časove. I predsednik prosvetnog saveta u SNS. Svi znamo ko vodi prosvetu i u SNS i u Vranje, ali i u Bujanovac. Privatni fakulteti napraviše kadrove na brzinu.

Kakva Goca takvi su i direktori ostalih osnovnih i srednjih skola u gradu koji su kadar SNS-a. Sve gore od goreg a Goca im je glavni savetnik. Oni u nju gledaju kao u Boga. Ni dobro jutro ne kazu u svojim skolama pre nego sto pozovu Gocu.

Ne samo u gradu, i u selima ista priča. I ne samo kadar SNS. I ovi drugi nisu ništa bolji. Toza šta radi u Poljoprivrednu? Jedna norma na troje! Ali, Nikina snajka dobila mesto, Bulatova rođaka isto, Toza radi šta hoće a ni SNS ni SPS ne priznaju da je njihov.

Napuni se briga gu,ovo joj treci mandat.Ima si zena tarifu za kadrovisanje.Treba ti sto su te postavili da idu u paketu u zatvor.Oce da progura jednu personu da bude diretorica usla joj lovu.A o pritiscima I da ne pricamo.Nikom nije gorela do zore pa nece ni tebi.

Cim doticna nije imala vise koristi od nas odmah nas je najurila...pitam jel se zna koliko je doticna promenila stranaka???I to simptomaticno samo stranke koje su na vlasti

Ta zena samo gleda da se ugradi gde moze. Moji ucenici su hteli da slave maturu u jednom elitnom restoranu,kao i iz drugih odeljenja ali ona nije dozvolila jer se ugradjuje u A2 i tamo ih je odvela a ucenici su bili prtotiv toga samo da bi uzela pare od A2.

Svako ko bar nešto zna o radu u školama, podeli časova, jedinstvenoj bazi podataka tzv Dositej, zna i to da sve gore napisane optužbe i klevete da su istinite ne mogu se sakriti ni od prosvetne niti bilo koje inspekcije. Zašto se ne raspitate pre nego li krenete sa pisanjem bez ikakvih dokaza?

A ti si Slavice strucna ...Dositej je opticka varka Goca i u Dositej unosi lazne podatke pa kad gu pritisnev ona se vadi greska u unosu podataka ...e pa dobice tuzbe i za casove preko norme koje daje svojim poltronima a kako tako sto prijavi slobodne casove a kada u skolu dodju profesori po slobodne casove strucnme ona sa onog jadnog i poslusnog pravnika ih vtracaju saq pricom to je podeljeno ...eee Slavice provaljena si i ti dobijas 30 posto pa 20 possto nosis na Gocuuuu ....nema vise krajjjjjj

Naravno da ne može da se sakrije, ako neko gleda. Fora je u tome što Dušanović neće da gleda. Piše izveštaje tipa "danas je utorak, juče bio ponedeljak". Bagra neviđena!

Kad je pogleda covek samo da se uplasi, onakva rugoba tesko da se vidi negde. Kao vestica na metli izgleda. Pu pu daleko bilo

E ova je kraljuca prava

Pa ima li veci neprijatelj srpskom narodu od ovakve a mi ih neprijatelje trazimo na stranu ona medju nama

Sigurno ima puno dece i rodbinu pa da se obezbedi na vreme mezna se korona sto nosi

Dostigli smo dno dna srbi sramite se

Nadam se da ovo nije tačno jer je bruka i sramota. Će počnem po pet puta da razmišljam da li će otvorim infovranjske ili ne

Vranjske nemoj da otvaras jer si sve rekao sa komentar da se nadas ....kako te bre nije sramota ona uzima od dece i reketira nastavnike a ti se nadas pa nek doticna prosledi odgovore na pitanja ako je ovo laz ....ali nije ona se samo zeznula jer mota sa parama a trag novca se najlakse prati bice procesuirana ....a ti se nadaj

Doticnu treba procesuirati za sva nedela a ne samo smeniti.Nije poenta smeniti je vec da objasni sve afere,izmedju ostalog sta je bilo sa "doktorkom" Elizabetom Georgijevom?Doticna "doktorka" je potpisivala diplome maturantima,posto nema strucnu spremu za taj akt,znaci da su sve diplome NEVALIDNE,za tako nesto mora da odgovara onaj ko je to dozvolio!

Doticna "doktorka" se u istoj skoli prekvalifikovala za farmaceuta i dobila posao u gradskoj apoteci. Zezanje u zdrav mozak i dokaz da je u ovom gradu pojedincima sve dozvoljeno.

Ova Gordana je vedrila i oblačila u Demokratskoj stranci. Sada vedri i oblači u SNS-u. Poznata je po ugrađivanju, spletkarenju, muljanju i prodavanju radnih mesta. Mojoj prijateljici je tražila novac da joj završi radno mesto. Nema posla gde se nije ugradila. U SNS-u je glavna za kadrovisanje po školama. O njenim nepočinstvima uveliko se piše ministru prosvete i inspekciji. A biće dosta materijala i u medijima. Pošto je u gradu zovu "žena zlo", svakom pametnom je dosta.

JA SAM OSTECENI RODITELJ I POZIVAM SVE RODITELJE CIJA SU DECA BILA NA EKSKURZIJU U 4 GODINU U cESKU I U iTALIJU DA TUZIMO I DA TRAZIMO DA SE PARE VRATE ....DECI SU UZETE PARE 150 UCENIKA PO 60 EURA NAVODNO KAO GARANCIJA DA NEMA STETE U HOTELU U KOJI DECA NOCE AKO NEMA STETE A NIJE JE BILO ONDA SU TREBALE RAZREDNE SA GOCOM KOJA JE JEDINI DIREKTOR KOJI JE UVEK ISAO NA SVE EKSKURZIJE DA NOVAC DECI VR\AATE ....MNOGA DECA SU POPRILICNO OSETILA KADA SU 60 EURA DALA ...HITNO PRIJAVAAAA TO DELO NE ZASTAREVA NAJMANJE 10 GODINA JER JE NOVAC VECI OD 4500000rsd ...dIREKTORKA DA SE POZOVE NA ODGOVORNOST A 150 UCENIKA DA DAJU IZJAVE ....OVO JE PLJACKA

Najgora garnitura direktora. Polupismeni, bahati, bez morala. Casovi se dele partijski podobnim i rodjacima lokalnih funkcionera. Proverite desavanja oko upisa u hemijsku skolu, dovodjenja profesionalnih dizaca ruku. Apsolutno isto. Osakatili su generacije i generacije. 10% maturanata iz grada ne upise drzavni fakultet. Svetla buducnost grada.

Boga mi i kod nas u Tehnickoj ce uskoro biti slican poduhvat. Zivi bili, pa videli

A šta je tek u Poljoprivrednu.... Ono je umetnost da se odradi. Osrednji svirač harmonike gura školu u propast i 90% profesora ćuti i trpi.

Gradonačelniče, ne dozvolite da kleptomanka u liku i delu Gordane Jovanović (predsednice Saveta za prosvetu stranke) nastavi da ucenjuje ljude, i da pljačka decu i roditelje. Kolektiv Medicinske škole i grad Vranje više ne mogu da podnesu njenu podlost i korupcionaštvo. Ili je smenjujte ili ostanite upamćen kao njen saučesnik.

Zar je ovo za vas primer istraživačkog novinarstva? Ocrnite direktorku škole iza koje stoje decenije rada i priznanja. Što ne napisaste da je pre dve godine medicinska škola bila među prve tri škole po interesovanju đaka u čitavoj Srbiji?!

Gordana, samo ti nemoj da kritikuješ novinare. O tvom poštenju zna celo Vranje. Brukaš profesorski poziv. Da sam na tvom mestu bilo bi me sramota da prošetam gradom. A i tebe će uskoro, iako si đon obraz. Sve se zna Gordana. Sve se zna.

Pa koju skolu mogu djaci da upisu u Vranju? Ona nije zasluzna nego Nemacka

Decenije rada ali kakvog, stranackog. Nikad nije bila ni profesor ni direktor kakav treba. Naravno da se deca interesuju kad direktori osnovnih skola, inace njene partijske kolege, prezentuju deci da je to najbolja skola.

Ako zainteresovanost za školu košta 4500000 rsd onda si ti "Maki" Gordanina prva ruka!

Da li je istina da je doticna zaposlila osobe kojima je tetka ili strina, znaci blizak rod, devojku kod sebe u medicinskoj skoli kao profesorku koja vodi djake na praksu u bolnicu a decka u ekonomskoj skoli kao profesora strucnih predmeta? Cuo sam takvu pricu kazu da je istina. Dokle taj nepotizam?

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' Ivo Andric

Ziva istina,zena je zlo,tako je i moju suprugu slagala za casove,treba je smestiti u zatvor!

Pobre Milan koji je posle 20 godina dojadio profesorima ekonomskog fakuleteta u Nisu predaje u Medicinskoj skoli.Ja se pitam sta moze da predaje.Inace decko nema veze s mozgom.Gurnula ga I u sestu radi plate.Nema mesec da nekom ne zezne platu.E takav kadar doticna zaposljava.Sramota.Od takvih strucnjaka Sns mi se povraca a I'ma ih dao bog po svim javnim preduzecima.I ocekujemo napredak.

U sestu skolu on nema nikakav problem bez obzira sto svaki put nekome smanji platu, direktor skole ga toliko stiti da mu niko nista ne moze.

Sestoskolci, proverite mozda on direktoru vase skole, po nalogu pobratimke Goce, da dupli direktorski dodatak pa ga zato i stiti. A direktor vam je takav da ne zasluzuje ni platu a ne dodatak.

Bravo! Jedna bahata i jako bezobrazna zena. Krajnje je vreme da joj neko stane na put!

U ovoj skoli sam bio maltretiran kao nikad, prvo od jedne profesorke, pa je direktorka sve to gurala pod tepih, nakon toga me je i ta sama direktorka maltretirala, na najgore moguce verbalne nacine.
Najgora škola na svetu, sve emocionalne i psihičke traume nosim pdatle.

Nije lose samo u medicinsko, u hemijskoj direktor zari i pali. Toliko je dao slobodu sebi da sam odlucuju sta ce se upisivati u sledećoj godin. Posle godine izbacio je graficare da mu puleni koji su ga doveli za direktora nebi ostali bez casova. Ove godine isto. Menja zapisnik sa nastavnickog veca kako njemu odgovara. Desna ruka mu kordinator praktične nastave koga je proglasio za strucnog saradnika.medjuljutski odnosi uzas....

Da je samo to,pa zapisnici sa sednice nastavnickog veca sam diktira u kancekariju,zena koja je zapisnicar mora da pise jer je sns kadar.glavni savetnici bivsi direktori boza djordjevic i nenad misic

Najnovije vesti

ZutoCvece