MEĐUNARODNA NAGRADA za CERU Mihailovića

Ovogodišnji dobitnik nagrade «Zlatni prsten» je pesnik iz Vranja Miroslav Cera Mihailović, samostalni umetnik i urednik Književne zajednice «Borisav Stanković».

Nagradu «Zlatni prsten» dodeljuje izdavačka kuća «Feniks» iz Skoplja i Fondacija za kulturnu i naučnu prezentaciju «Makedonija prezent» takođe iz glavnog grada južnog suseda Srbije.

U obrazloženju nagrade navodi se da je Miroslav Cera Mihailović pesnik za odrasle i decu, urednik Književne zajednice «Borisav Stanković» i osnivač «Borine nedelje», član Udruženja književnika Srbije, član Srpskog književnog društva i saradnik Matice srpske.

Nagradu «Zlatni prsten», između ostalih, dobili su Momo Kapor, Eva Ras, Radomir Andrić, Petar Opačić i drugi književnici iz Makedonije, Srbije, Turske, Grčke, BiH, Crne Gore i drugih zemalja jugoistočne Evrope.

Najnovije vesti

Novi poraz Radnika »

Surdulički Radnik još jednom je pokazao da nije prevladao trennutnu krizu, jer je u subotu na svom terenu izgubio od kru...

Dinamo: Idemo na pobedu »

Neće biti lako protiv Kolubare u Lazarevcu, ali na svaku utakmicu idemo na pobedu, rekao je na konferenciji za medije pr...
ZutoCvece