Marina Djorđević: Neophodna izgradnja azila za pse

Marina Djorđević, članica Gradskog veća za ekologiju i zaštitu životne sredine, kaže da lokalna uprava razmišlja o izgradnji azila za pse.

Prema njenim rečima, tako bi se broj pasa lutalica znatno smanjio.

- Radnici Zoo higijene sterilišu pse, čipuju ih i odvode u Prihvatilište. Životinje tamo ostaju neko vreme, a onda ih vrate na ulicu. Intenzivno razmišljamo o izgradnji azila za pse, koje će biti trajno stanište dok se neko od građana ne odluči na udomljavanje – izjavila je za portal Vranjske Marina Djorđević.

Tanja Lakićević, predsednica Udruženje „Borba za život“ zalaže se za konačno rešavanje ovog problema i apeluje da se prestane sa iživljavanjem nad psima.

- Nisu oni krivi što su na ulici. Ima i mnogo neodgovornih vlasnika koji čuvaju pse, pa ih onda ostave na ulici. U ovom gradu životinje su na poslednjem mestu - kaže Lakićevićeva.

 

J. R.

 

Najnovije vesti

Desnica razara JS širom okruga »

Srpska desnica zaokružila je u sredu formiranje stranačkih organa u Pčinjskom okrugu, formiranajem odbora u Preševu i Bu...

Donacije za načelnika PO SPISKU »

Info Vranjske nedavno su objavile vest da je zaposlenima u Sektoru za vanredne situacije, računajući tu i vatrogasce, od...
Sajam Zaposljavanja