Marija Tončev očevim stopama

Marija Tončev, ćerka novoimenovanog državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova (MSP) Ivice Tončeva, jedna je od polaznika poslednje generacije Diplomatske akademije, saznaje ekskluzivno "Blic".

Na dopisu  iz MSP stoji da je Marija Tončev primljena na predlog MSP, a zaposlena je u našoj misiji pri OEBS-u u Beču.

Ivica Tončev državni sekretar u MIP-u

Ivica Tončev  je rekao da su svi polaznici nečija deca. Da li među roditeljima ima političara, lekara, inženjera, zidara, tvrdi da ne zna i da ne želi da komentariše ranije generacije.

- Moja ćerka je Akademiju upisala pre nego što sam ja imenovan za državnog sekretara, na predlog naše misije pri OEBS iz Beča i samo je hendikepirana time što sam joj ja otac. Govori šest jezika, škole je završila u Beču i američki fakultet takođe. Ona je vrhunski kandidat ne samo za tu akademiju nego za bilo koji posao na svetu - navodi Tončev.

On smatra da je normalno što je izabrala diplomatiju, jer i "deca lekara idu za lekare, deca policajaca za policajce...".

- Ona ima stalni boravak u Beču, mogla je da uzme državljanstvo, a nije htela. Želela je da se vrati. Boriću se da takva deca i ubuduće upisuju Diplomatsku akademiju - zaključuje Ivica Tončev.

Komentari

I diplomatska akademija i bezbednjacka akademija koju je upisao Stefanovic Nebojsa su najvece zaje.ancije u Srbiji. Priznajem samo drzavne fakultete koji su do sada postojali. Osim toga, doktorat Stefanovic Nebojse je pravno-nistavan, njegov mentor Jovanovic Mica nema zavrsen doktorat. Grupa nasih naucnika u dijaspori pokrenula je pitanje plagijata doktorata Stefanovic Nebojse, a ispostavilo se da njegov mentor Jovanovic Mica nema zavrsen doktorat. Kada je to otkriveno Jovanovic Mica podneo je ostavku na mesto rektora Megatrend Univerziteta i napustio funkciju profesora na Megatrend Univerzitetu koji je bio njegov privatni Univerzitet. Zato Stefanovic Nebojsa zuri da zavrsi ovu zaje.anciju da bi plasio ljude koji s pravom osporavaju njegovu titulu doktora nauka. A Vulin Aleksandar i on zeli da zavrsi bezbednjacku akademiju. Pa ljudi gde to srlja Srbija u 21.veku I da li ce Srbija doveka biti komunisticka zemlja?

Najnovije vesti

ZutoCvece