Makedonci bi da zaposle 500 Vranjanaca u pogonima Jumka

Direktor makedonskog preduzeća Macedonia garment industry (MGI) iz Skoplja Marsel Meles i direktor Slobodne zone Goran Živković, u prisustvu rukovodstva Grada Vranja, potpisali su Memorandum o razumevanju.

Ova makedonska firma, specijalizovana za proizvodnju muških pantalona, zainteresovana je za dugoročni zakup dela proizvodnih pogona kompanije Jumko, površine 4.000 kvadratnih metara, koji su u režimu Slobodne zone.

Procenjena vrednost investicije je oko 1,3 miliona evra, a u periodu od tri godine planirano je da bude zaposleno oko 500 radnika.

Vranje ima bogatu industrijsku tradiciju, kvalifikovane radnike, a lokalna samouprava je spremna da pruži svu logističku podršku investitorima“, rekao je Nenad Antić, zamenik gradonačelnika Grada Vranja.

Holanđani zapošljavaju 500 Vranjanaca

O pogodnostima poslovanja u režimu Slobodne zone govorio je direktor preduzeća Goran Živković, i pomoćnik gradonačelnika Zoran Velinović.

Predstavnici firme iz Makedonije istakli su da su Vranje izabrali zbog kadrovskog potencijala, povoljnog položaja i odgovornog odnosa prema investitorima.

D.P.

Najnovije vesti

Veliki požar u centru grada »

U ponedeljak je u centru Vranja u jednoj privatnoj kući izbio ozbiljan požar, saznaju Info Vranjske na licu mesta.Požar...
ZutoCvece