Lopovi haraju po vranjskim grobljima

Šapranačko i Bunuševačko groblje na meti su lopova koji su počeli da odnose i krstove sa humki skoro sahranjenih ljudi, žale se Vranjanci portalu InfoVranjske.

Mlađa Vranjanka bila je šokirana kada je na groblju svojih roditelja zatekla humku bez krsta.

- Znamo ko krade cveće, pa ga prodaje, ko skuplja nedogorele sveće, pa ih koristi, ali kada sam videla da nema krsta, doživela sam šok i još uvek ne mogu da shvatim i razumem da neko čini takve stvari na groblju - ogorčena je i u čudu sagovornica InfoVranjskih.

Vranjanci potenciraju da krađe na ovdašnjim grobljima nikada nisu ni prestajale.

- Kradu što stignu, tanjire, razno posuđe, ponegde su odneli i metalne ograde i krovove, sada su, eto, počeli da odnose i krstove, a niko ne može da to spreči - nezadovoljan je vremešniji sagovornik portala.

Po njegovim rečima, nekada su Paraputa i ostali «Božji ljudi» Bore Stankovića čekali da dobiju nešto hrane, a danas ovi «moderni» lopovi ne prezaju ni da pokradu krstove na još svežim humkama.

- Došlo je vreme da i groblja moraju da se čuvaju, da policijske patrole prođu uveče, jer lopovluka ima i na Šapranačkom i Bunuševačkom groblju. «Komrad» se stara o sređivanju staza, potomci pokojnika sami čiste grobna mesta, ali su čuvari neophodni, i danju, a naročito noću kada lopovi divljaju - smatra sagovornik InfoVranjskih.

A poznati vranjski sveštenik na kraju savetuje sugrađane «da poštede bar mesta gde počivaju oni koji su se upokojili u Gospodu».

- Groblja su sveta mesta, to bi i oni koji kradu po grobljima morali da znaju, zato se molim Bogu da ih urazumi i privede veri - kaže sagovornik InfoVranjskih.

S. Kostić

Komentari

Ja sam svojim očima video čoveka koji radi u crkvi na groblju gde ide po grobovima i sakuplja sveže cveće i dogorele sveće i odnosi da se cveće opet prodaje u crkvenu prodavnicu.

Tačno je mi to gledamo stalno.

Tačno je. Ali me interesuje šta plaćamo grobna mesta a nisu jeftina komradu a oni nikakve obaveze nemaju na bunuševac. Nemaju ni čuvara, sve ni odnesoše i pokradoše.

Tačno je. Ali me interesuje šta plaćamo grobna mesta a nisu jeftina komradu a oni nikakve obaveze nemaju na bunuševac. Nemaju ni čuvara, sve ni odnesoše i pokradoše.

Da be Racko, oni ce nadjev cuvara samo nad tvoje grobno mesto da stoji

Бунушевачко гробље се не разликује много од оних на Космету. А са друге стране Комунално је прескупо.

Najnovije vesti

ZutoCvece