Ljubinka Milovanović najmoćnija Vranjanka

Ljubinka Buba Milovanović, predsednica Nevladine organizacije „Životna pomoć“, najuticajnija je žena Vranja.

To je rezultat istraživanja nedeljnika Vranjske pod nazivom „50 najmoćnijih žena u Vranju“, čiji je cilj bio da se dobije odgovor na pitanje ko čini žensku političko-poslovnu elitu u Vranju.

Posle predsednice NVO „Životna pomoć“, na drugom i trećem mestu liste najmoćnijih žena, nalaze se Danijela Trajković, viša javna tužiteljka i Zorica Jović, gradska većnica za kulturu i portparolka Gradskog veća.

Na listi „50 najmoćnijih žena u Vranju“ potom slede: Jelena Aleksić, menadžerka za ljudske resurse BAT-a, dr Ljiljana Antić, direktorka Bolnice, Sunčica Denić Mihailović, dekanica Pedagoškog fakulteta i Dragana Nakić, funkcionerka Jedinstvenene Srbije.

Na ovoj tabeli od osmog do desetog mesta plasirale su se: Mirjana Dodić, direktorka TV Vranjska plus, Dragana Ilić Marković, predsednica Višeg suda i Jovana Antić, načelnica Sekretarijata za urbanizam i imovinsko-pravne poslove Gradske uprave.

Od 2001. godine, kada je, u pravo vreme, formirala NVO „Žvotna pomoć“, prva sa liste, Ljubinka Milovanović, iz godine u godinu bila je sve prisutnija u javnosti.

Za to vreme je, uz pomoć međunarodnih i domaćih donatora, podelila mnogo hrane, lekova, odeće i obuće onima kojima je to bilo potrebno.

Sve to vreme od vlasti na svim nivoima nije se rastajala.

Svojevremeno je sa ministrom Mlađanom Dinkićem bila „na ti“, a sada Aleksandaru Vulinu, ministru rada i socijalne politike, Buba Milovanović pravi protokol i satnicu kada on krene prema Vranju ili jugu Srbije.

Ovde će ostati upamćeno da je na otvaranju njene trafike, vrpcu presekao niko drugi nego Vulin uz činodejstvo kompletne gradske političke elite.

Tokom  jednog takvog boravka ministra i njegove svite u Preševu, nekome od prisutnih otela se rečenica „ovo li je drugarica Vulin“.

Ljubinka Buba Milovanović, u poslednje vreme, u medijima je bila prilično prisutna zbog nepoznanice kako je firma Tradicija juga, u kojoj je navodno samo menadžer, došla u posed privatne kuće od preko 100 kvadrata Vlajka Jovića, bivšeg direktora Jumka. Ne zna se da li je veća nepoznanica to ili kako su Buba i ova firma dobile lukrativan posao ishrane izbeglica.

Ko je sve među 50 najuticajnijih žena saznajte iz štampanog izdanja Vranjskih.

R. Irić

Komentari

ALAL VERA REDAKCIJO! KRITERIJUMI ZA TOP 50 SU VASI AFIRMATIVNI TEKSTOVI I SKANDALI OKO POJEDINIH "DAMA"? BROJ AFERA ILI ZATVORSKIH DANA?

Najnovije vesti

ZutoCvece