Kvalitetna ponuda proslave PEDAGOŠKOG FAKULTETA

Predavanjem o Milošu Crnjanskom, koje će održati profesor Milo Lompar, u utorak na Pedagoškom fakultetu u Vranju počinju manifestacije kojima se obeležava 25 godina od osnivanja ove visokoškolske ustanove.

Prof. dr Milo Lompar je redovni profesor Filološkog fakulteta u Beogradu, istoričar književnosti, pisac i predsednik Zadužbine Miloša Crnjanskog.

Istim povodom, takođe u utorak, ali od 12 časova, na Pedagoškom fakultetu, o standardizaciji srpskog jezika, javno predavanje održati prof. dr Sreto Tanasić, predsednik Odbora za standardizaciju srpskog jezika Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU).

Manifestacije u čast jubileja Pedagoškog fakulteta, biće nastavljene u sredu 4. aprila naučnim skupom pod nazivom „Učitelj u savremenom društvu“.

Dva dana kasnije, u petak, sledi Okrugli sto posvećen stvaralaštvu prof. dr Tihomira Petrovića, redovnog profesora Pedagoškog fakulteta u Vranju.

Svečana akademija, zakazana za četvrtak u 12 časova, završni je čin ovogodišnjih manifestacija kojima studenti, profesori obeležavaju 25 godina od osnivanja Pedagoškog fakulteta u Vranju.

R. Irić

Komentari

A vas dugogodisnji tajni taster Sune ne vi rece da je dok je dekan od 120 svela upis na dvaestinu studenta godisnje! Ide Milo i cudi se po prazni hodnici i amfiteatri, utepa ga promaja.

Najnovije vesti

NOVI INCIDENT u ZC Vranje »

U sredu rano ujutru u vranjskom Zdravstvenom centru došlo je do novog incidenta, povodom koga je u upravi ove institucij...
ZutoCvece