Kuća porodice Zivgarević bila ugrožena od požara izazvanog naprednjačkim vatrometom

Vatromet u centru turističkog dela Vranjske Banje, upriličen povodom velike žurke Srpske napredne stranke u ovom mestu prošlog petka, upalio je šumu iznad naselja kod pravoslavnog hrama Svetog Proroka Ilije, a prva vatra buknula je na svega desetak metara od porodične kuće familije Zivgarević, priča za Info Vranjske jedan od očevidaca događaja koji je preplašio stanovnike Vranjske Banje u petak 8. septembra oko 21.45 sati.

Očevidac, inače žitelj banjskog naselja kod pravoslavne crkve, još uvek uzbuđen zbog požara izazvanog naprednjačkim vatrometom, ističe da je „brza pojava vatrogasaca predstavljala sreću u nesreći koja je mogla da izazove nesagledive posledice“.

„Vatrogasci su brzo reagovali i lokalizovali, a zatim i ugasili žarište kod Zivgarevićevih, ali sam još uvek pod utiskom scene kada su barutne kuglice padale po krovovima kuća i garaža, preteći da zapale čitavo naselje“, priča ovaj Banjčanin.

Požar izazvan naprednjačkim vatrometom preplašio žitelje Banje

„Da je koja od barutnih kuglica pogodila veliki osušeni bor kraj moje kuće, to bi bio početak velike vatrene stihije koja bi uništila celo naselje i ugrozila i crkvu udaljenu nekoliko metara od prvih kuća“, drhtavim glasom evocira bliske „uspomene“ ovaj Banjčanin.

Naprednjaci vatrometom ZAPALILI ŠUMU iznad banjske crkve!

S.K.

Najnovije vesti

Dve zakrpiš, dve preskočiš »

InfoVranjske svakodnevno prate urbanistički haos širom Vranja. Gotovo da nema ulice u gradu - nove ili stare - bez komun...
ZutoCvece