Kreće i rekonstrukcija PARTIZANSKOG PUTA

Raspisivanjem javne nabavke broj 404-26/20-07/1 za izradu projektno tehničke dokumentacije, Grad Vranje praktično je započeo rekonstrukciju ulice Partizanski put, jedne od glavnih saobraćajnica u Vranju.

Nigde u javnom pozivu za ovu nabavku male vredosti nije naznačeno kolika je vrednost čitavog posla, a naručilac i investitor je Grad Vranje.

Prema navodima iz konkursne dokumentacije, dužina čitave ulice predviđene za rekonstrukciju je 1.7 kilematara, uključujući i Trg AVNOJ-a, dakle raskrsnicu kod Autobuske stanice.

Rekonstrukcija ulice podrazumeva zamenu vodovodno kanalizacione instalacije na jednom manjem delu ulice od oko 200 metara.

Čitavom dužinom biće sklonjen postojeći asfalt, pa tampon ispod njega, da bi se stavio novi tampon, debeo najmanje 30 santimetara, kaže se u projektnoj dokumentaciji.

Sreća što u ovoj zemlji stvari idu zaista sporo, ali bi, ako sve bude u redu, zaista moglo da dođe do potpunog zagušenja saobraćaja u gradu, ako bi u isto vreme bili rekonstruisani i Partizanski put i ulica Bore Stankovića, što uopšte nije nemoguće, nego je čak i očekivano.

A koliko lokalna samouprava u Vranju pokazuje poznavanje posla kojim se bavi pokazuje i činjenica da je Partizanski put već odavno raskopan, i tako ostavljen, mada je investitor (najčešće „Vodovod“) imao zakonsku obavezu da situaciju vrati u pređašnje stanje.

Propadali su tu ispod nivoa ulice i kamioni, i automobili, i kiše su pravile poplavu, i šta sve ne... Ali, sledi rekonstrukcija.

Ništa, uz lepe želje, treba napomenuti da stanovnici ove ulice, jedostavno moraju iskazati vrhunsko strpljenje, jer sada započeti posao neće biti završen, garantovano, u narednih čak, treba očekivati, nekoliko godina.

Ali, polako, sve će si bude!

SSB

Komentari

Pa neli ga pravise ovi strucnjaci iz IG,pa i ona dava gi materijal iz BM pa fakturise na komrad i vodovod deset puta vece cene,i nikom nista,ovo je bruka i pljacka.

Gonzi batali koronku. Izedose ne bubasvabe po centar.Sto radi Visan, Higijenski ili ko vec?Pun centar grad s bubasvabe

Prvo završite ulicu Bore Stankovića, bolesnici. Još jedno niste ni poceli a pokušavate da krenete sa radovima drugih ulica. Znamo da idu izbori i da vam je to veoma jeftina reklama. Više nemate šta i kako da lažete narod. Sve puške su vaše ispucane.Jedino da bijete narod što nije iskljucivo jer imate takvog Predsednika, nasilnika. Sve je to jedno ludilo vaše stranke koja je završila svoje i ide na otpad politicke istorije. A pojedini odgovarace pred Zakonom

A u gornju carsiju kad ce se povratite.Mozda je i bolje da nikad vise da ne dodjete.Sve iskopano covek polomio nogu zbog njihove rupe.Sramota.

Каква црна замена читавог асфалта.... Почели су рупе само да попуњавају... Или ће да попуне рупе па да мењају комплетно све хаха

Najnovije vesti

ZutoCvece