Kraj obućarskog protesta

Radnici «Koštane», kako vidim, neće pare koje su zaradili, došlo ih je svega 88, zato ostavljam sindikat i prelazim u politiku, ogorčeno je nagovestio Slađan Ristić, predsednik Inicijativnog odbora radnika «Koštane», govoreći na protestnom skupu radnika ugašene vranjske fabrike obuće u nedelju 28. juna, kada se ispred zgrade Skupštine grada okupilo stotinak radnika.

Ristić je poručio «da više neće učestvovati u borbi «Koštanaca» za neisplaćene zarade»!

- Od nekada 3.000 zaposlenih, na proteste dolazi pedesetak ljudi, danas ih ima malo više, ali to je nedovoljno, jer radnici moraju da znaju da se za njihova prava ne možemo boriti samo mi iz Inicijativnog odbora, već i svi moraju da učestvuju ako hoće zarađene plate - istakao je Ristić.

Slađan Ristić je obavestio okupljene radnike da će borbu za isplatu zarada nastaviti preko advokata iz Niša koji će zastupati 88 radnika «Koštane».

Podsećamo, posle više neuspešnih pregovora radnika «Koštane» sa predstavnicima aktuelne vlasti u Vranju i Beogradu, zaposleni u ovoj ugašenoj fabrici i dalje potražuju u proseku i sa zakonskom kamatom po 300.000 dinara.

S. Kostić

Komentari

E u politiku da odes, jos ti falis tamo, takvi se traze, takvi nas i vode, ima da se uklopis, sto li si i dosad gubio vreme.

Šta ćeš ti u politiku pa ti neumeš dve rečenice da sklopiš. A da pa ti si sad čovek od poverenja za Vranje Jeremiću.

Ristiću kakvi sve vode politiku ti si najbolji od njih, hitno oformite opštonski odbor Vojvođanskih Mađara pa krenite u kampanju. Super imate i podršku centrale. Vojvodina je uz Vas. Gospodin Paštor bi bio prezadovoljan.

Risto ajde više neobanjuj narod i radnike, znamo te odlično čoveče, sediš na 24 stolice, lično znam koliko si lepak i djonovi iznosio iz Koštanu kada, si radio. Kameru za snimanje i kupatilo od koje pare kupi i napravi. Sada si se opet ugradjivao i uzimao ljudima novac. Risto radnici te nećev nisi stabilan čovek, shvati više.

Najnovije vesti

Drugi protest SLOBODARSKOG VRANJA »

U Vranju je u petak održan drugi po redu protest građana zbog celokupne situacije u zemlji. Protest je počeo pred značaj...

TOP SOFA: PANIKA zbog korone »

Priča koja sledi dolazi iz „Top sofe“ i njene fabrike u Bunuševcu, ali se može odnositi na bilo koju vranjsku, pa i srps...
ZutoCvece