Korona u zamahu: Samo ŠEST SLOBODNIH POSTELJA

Epidemiološka situacija na jugu Srbije pogoršana je u odnosu na prethodni izveštaj Gradskog štaba za vanredne situacije, jer su kapaciteti vranjskih kovid bolnica gotovo ispunjeni do poslednjeg mesta.

Uz to, povećan je broj pregleda u kovid ambulanti, kao i procenat novozaraženih virusom korona u odnosu na broj testiranih uzoraka.

U vranjskim kovid bolnicama ima svega šest slobodnih postelja, hospitalizovana su 154 pacijenta, kod 146 je potvrđena infekcija virusom korona, a na kiseoniku je 70 osoba.

Broj pregleda u kovid ambulanti u Vranju je 316, 100 je prvih pregleda, upala pluća dijagnostifikovana je kod 19 pacijenata, a od 144 antigenska testa, 61 je pozitivan.

Od 455 testiranih uzoraka sa područja Pčinjskog okruga, 135 je pozitivnih na COVID 19, što predstavlja skoro 30 odsto novozaraženih, za par procenta više u odnosu na prethodni izveštaj, a za više od pet procenata u odnosu na Srbiju.

U Vranju je 79 novoinficiranih korona virusom, u Bujanovcu 16, Vladičinom Hanu 13, Surdulici devet, po osam u Trgovištu i Preševu i jedno lice u Bosilegradu.

NIV

Najnovije vesti

„Cvet jednakosti“ za Jelenu »

Jelena Stojković, novinar „Novosti“ iz Vranja, ovogodišnji je dobitnik nagrade „Cvet jednakosti“ koju, u okviru manifest...
ZutoCvece