Korona na jugu: U porastu procenat novozaraženih

Procenat novozaraženih lica korona virusom u odnosu na broj testiranih uzoraka je u porastu, ali se smanjuje broj pacijenata u vranjskim kovid bolnicama i broj pregleda u kovid ambulanti u Vranju, pokazuju poslednji podaci Gradskog štaba za vanredne situacije.

Od 99 testiranih uzoraka sa područja Pčinjskog okruga, devet je pozitivnih, što predstavlja devet odsto, za tri odsto više u odnosu na prethodni izveštaj i Srbiju.

U Vranju je novoinficiranih korona virusom sedam lica i u Surdulici dvoje, dok u Vladičinom Hanu, Bujanovcu, Preševu, Bosilegradu i Trgovištu nema novozaraženih.

Broj pacijenata u vranjskim kovid bolnicama smanjen je na 35, kod 29 je potvrđena infekcija korona virusom, na kiseoniku je 21 lice, a slobodna je 41 postelja.

U kovid ambulanti u Vranju obavljeno je 69 pregleda, 36 je prvih, upala pluća dijagnostifikovana je kod dvoje pacijenata, a od 44 antigenska testa, sedam je pozitivnih.

Ovdašnji epidemiolozi napominju da će se realna epidemiološka situacija sagledati tek u utorak 18. maja, kada se testira znatno veći broj uzoraka u odnosu na protekli vikend.

NIV

Najnovije vesti

Dr Ljiljana Antić u ilegali!? »

Dr Ljiljana Antić, direktorka Zdravstvenog centra u Vranju, nalazi se u svojevrsnoj SNS ilegali, ističe za portal InfoVr...
ZutoCvece