Korona na jugu: Porast broja novozaraženih

Na jugu Srbije došlo je do blagog porasta broja novozaraženih korona virusom i uvećanog procenta broja novih slučajeva infekcije u odnosu na broj testiranih uzoraka, pokazuju poslednji podaci Gradskog štaba za vanredne situacije.

Od 160 testiranih uzoraka sa područja Pčinjskog okruga, sedam je pozitivnih na COVID 19, što predstavlja 4,37 odsto, dva puta više u odnosu na Srbiju, a skoro trostruko više u odnosu na prethodni izveštaj.

U Vranju je šest novoobolelih od virusa korona, a u Vladičinom hanu jedna osoba, dok u ostalih pet opština Pčinjskog okruga nema novozaraženih.

Epidemiolozi iz Zavoda za javno zdravlje u Vranju upozoravaju «da se povećanje broja novozaraženih moglo očekivati s obzirom na neopravdanu opuštenost građana koji su zbog značajnog poboljšanja epidemiološke situacije prestali da se pridržavaju protivepidemijskih mera».

U vranjskoj kovid bolnici broj pacijenata pao je na 15, isto toliko je sa potvrđenom infekcijom korona virusa, na kiseoniku je sedmoro pacijenata, a slobodna je 61 postelja.

U kovid ambulanti u Vranju od ukupno 46 pregleda, 27 je prvih, upala pluća nije dijagnostifikovana kod nijednog pacijenta, a od 35 antigenskih testova, pet je pozitivnih.

NIV

Najnovije vesti

Dr Ljiljana Antić u ilegali!? »

Dr Ljiljana Antić, direktorka Zdravstvenog centra u Vranju, nalazi se u svojevrsnoj SNS ilegali, ističe za portal InfoVr...
ZutoCvece