Korona na jugu: Brojke ponovo padaju

Epidemiološka situacija na jugu Srbije je ponovo u znaku pada brojki vezanih za infekciju virusom korona, i procenta, i broja novozaraženih, i broja pacijenata u vranjskoj kovid bolnici, pokazuju poslednji podaci Gradskog štaba za vanredne situacije.

Od 192 testirana uzorka sa područja Pčinjskog okruga, tri su pozitivna na COVID 19, što predstavlja 1,9 odsto, trostruko manje u odnosu na prethodni izveštaj i neznatno manje od procenta na nivou Srbije.

U Vranju su dva novozaražena korona virusom, a u Bosilegradu jedno lice, dok u ostalih pet opština Pčinjskog okruga nema novih slučajeva infekcije.

U kovid ambulanti u Vranju obavljena su 62 pregleda, 46 je prvih, nema upala pluća, a od 48 antigenskih testova, dva su pozitivna.

U vranjskoj kovid bolnici na lečenju je 13 pacijenata, kod istog broja je potvrđena infekcija virusom korona, na kiseoniku je sedam pacijenata, a slobodne su 63 postelje.

NIV

Najnovije vesti

Dr Ljiljana Antić u ilegali!? »

Dr Ljiljana Antić, direktorka Zdravstvenog centra u Vranju, nalazi se u svojevrsnoj SNS ilegali, ističe za portal InfoVr...
ZutoCvece